“Les millors anècdotes són les improvisacions en directe”

Estrenem la temporada 2016 amb en Dani Pons, de la banda ZERMEÑO, un grup de heavy rock del Prat de Llobregat. Aquí al costat! Som-hi!

Hola Dani… pregunta obligatòria de tota entrevista. ¿Com va començar el grup? I ¿per què Zermeño?

El grup va començar com qualsevol altre, amics de l’ institut, que els agrada la música, que tenen ganes d’aprendre a tocar instrument o cantar, i s’ajunten per divertir-se i fer el que els uneix i els agrada, el Rock!

Zermeño el va posar un amic del grup, Joaquim, quan venia als assajos i ens fumàvem “aliñaos” o bevíem unes birres de més, ens deia: “¡Vaya Zermeño que lleváis! ¡Pero que bien tocáis!” (riu). I així es va quedar!

Hem vist algun directe del teu grup i podem dir que l’energia no falta. Com a cantant i showman que ets, explica les vostres influències.

Les nostres influències són moltes, ens encanta la música i escoltem de tot, des de jazz, flamenc, funk, soul… però les nostres veritables influències sempre han estat Purple, Led Zeppelin, Iron Maiden, Extremoduro, Platero, Los Suaves, Barón Rojo, Cámel, Pink Floyd, Tabletom, Mamá Ladilla, Whitesnake, Zappa, Leño, i algú més que se m’haurà oblidat.

Si tinguéssis l’oportunitat de compartir escenari amb alguna banda, ¿quina triaries?

Si hagués de ser artista convidat d’algun, m’encantaria telonejar a Los Suaves, Extremoduro, Platero, Iron Maiden o Deep Purple. Ja vam tenir l’honor de tocar amb Barón Rojo! Quant a cantar, a mi em faria il·lusió cantar alguna amb Los Suaves, perquè són himnes i per com sóc jo a l’escenari.

Alguna anècdota musical que pensis que s’ha d’explicar si o sí?

Sort que és musical (riu). Mira, les millors anècdotes en aquest sentit són les petites cagades o improvisacions en directe; una que recordo és en un tema nostre anomenat “VOY ZIEGO”. Estàvem a la meitat de cançó per entrar a la part final i els músics van parar de cop; jo, amb tota la meva cara, entro a pèl a la veu, mentre els mirava malament, i van entrar just a temps amb un riff zeppeliano canyer, i va quedar brutal. La gent a baix va dir que l’arranjament del tema era boníssim, que molt ben treballat (riu). Em moria del riure, ja que era una cagada, però així es va quedar la cançó.

Aprofitem aquest espai perquè ens diguis on és el proper concert per anar a veure a Zermeño.

Doncs ara mateix Zermeño estem en stand by. No sé si continuarem. Esperem que sí. Ara estem composant coses alguns dels components, ja informarem! Per buscar informació nostra a la xarxa, podeu posar a Youtube “Zermeño DVD”. Surt un directe bonic. I al Facebook: “Zermeño”.

 

Bé, fins aquí hem arribat! Gràcies Dani per les teves paraules i per oferir-nos una estoneta del teu temps per explicar-nos les peripècies d’una bona banda de rock. Esperem molt aviat veure-us de nou en un escenari.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.