Entrevistem a Eva Albiol, Cap de redacció de LA MARINA : ” Sovint sabem què passa a l’altra punta del món, però no el que succeeix al final del nostre carrer”

MIQUEL  VERA|

Què és per a tu aquest diari?

És i serà sempre el lloc on vaig començar, els meus inicis. També considero el diari La Marina com un referent informatiu al barri i al districte, que personalment m’està servint per agafar experiència al món de la premsa tot fent d’altaveu de les inquietuds dels veïns del meu barri. El diari porta l’actualitat de proximitat a aquells a qui els afecta, i suposa un espai molt valuós per als moviments associatius, cívics i polítics del territori, ja que poden exposar les seves reivindicacions i activitats als veïns i fer que s’hi impliquin.

Quan i com vas començar a col•laborar amb el diari La Marina?

Vaig començar fa 4 anys, quan jo en tenia 16, la meva primera tasca fou coordinar el “Gent Opina” del diari, m’ho van proposar i no vaig dubtar en dir que sí malgrat que no tenia cap experènca al món de la premsa. El diari va ser el gran laboratori on podia provar, aprendre i equivocar-me sense por, i poc a poc vaig anar fent més articles i reportatges. Des d’aquí convido a tots els interessats en el món del periodisme i de la comunicació que no dubtin en formar part de l’equip de La Marina, ja que és un dels millors llocs possibles per aprendre.

Que creus que fa del nostre diari una publicació diferent a la resta de diaris de barri?

Som una publicació degana, amb bastants anys a l’esquena (18) i sense ànim de lucre. El diari La Marina el tira endavant una associació, la AMCL, que gestiona la capçalera amb els pocs recursos de que disposa, això ens converteix en un mitjà amb personalitat pròpia. Tots els que hi treballem ho fem sense cobrar, i això diu molt del compromís dels veïns i veïnes del barri, així com dels comerciants que s’hi anuncien, amb aquest diari. Som un equip de més de 27 persones treballant, tot comptant fotògrafs, redactors, maquetadors, col•laboradors etc…

Quines novetats penses a aportar a la capçalera?

De moment ja hem estrenat la versió web del diari: www.lamarina.cat. I ben aviat estrenarem la versió android de La Marina. L’objectiu segueix sent el mateix: apropar-nos a la gent, arribar-hi de forma més ràpida i més directa, per seguir sent el mitja de referencia per als veïns gràcies a la nostra credibilitat i el nostre esforç. Un dels objectius d’aquesta temporada es renovar l’aspecte de la publicació, és a dir, oferir als veïns una marina renovada, mes moderna i més visual estèticament parlant.

Com valores la repercussió del diari La Marina al barri?

La repercussió del diar La Marina és considerable, però sempre podria ser major. Segons l’últim EGM la nostra publicació té una audiència de més de 8000 persones cada mes, tot i això volem seguir creixent per poder ser el mitjà de referencia al barri. Sovint rebem cartes felicitant-nos per la nostra tasca, i des de l’inici de la crisi alguns veïns fins i tot col•laboren econòmicament per mantenir la publicació. Coses com aquestes ens fan pensar que estem fent les coses bé, però igualment hem de seguir treballant.

Quins creus que són els principals reptes que hauran d’encarar els veïns de la Marina els pròxims anys? És evident que el principal repte que te el barri és el d’aconseguir d’una vegada per totes l’arribada del metro. Els veïns de la Marina s’ho mereixen. Son més de 25 anys de lluites i protestes per l’arribada d’aquest transport i és injust que s’hagi avançat tant poc . Apart d’això crec que el nostre barri té per davant els mateixos reptes que la resta del país, com serien la sortida de la crisi, la gestió de les retallades i el procés de transició nacional que iniciar-se fa tot just un any.

Per que creus que es necessari una publicació com La Marina?

El diari La Marina és necessari per portar l’actualitat d’un barri tan vibrant com el nostre als seus veïns, sovint sabem que passa a l’altra punta del món, però no el que succeeix al final del nostre carrer, i la nostra missió és evitar que això passi. A més el fet de disposar d’uns mitjans de barri forts, com Sants Montjuic Ràdio (102.5 fm) o el nostre diari fa que la veu del barri se senti amb més força i unitat davant les autoritats del districte la ciutat i el país.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.