La Zona Franca de Barcelona tanca els comptes de 2022 amb un lleuger benefici de les operacions ordinàries

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha aprovat els comptes anuals auditats de l’exercici 2022, que registren un benefici de les operacions ordinàries de 14,8 milions d’euros, la qual cosa suposa un lleu augment respecte als resultats de l’any anterior (14,1 milions d’euros). D’altra banda, durant l’any 2022 el CZFB ha continuat consolidant la reducció del deute financer, que va tancar amb una reducció del 25,1% respecte a l’exercici de 2021, situant-se la mateixa en 8,7 milions d’euros. El patrimoni net de l’entitat ascendeix als 573,9 milions d’euros. Cal destacar que l’entitat pública es finança íntegrament de fons propis i amb la seva gestió patrimonial, per la qual cosa tots els seus beneficis són destinats a impulsar la innovació i dinamitzar l’economia de la ciutat comtal.

Informe d’activitat

El plenari també ha servit per repassar els principals projectes en els quals ha estat centrada l’entitat en els últims mesos, entre els quals destaquen el Saló Internacional de la Logística (SIL), la primera fase de la fàbrica del futur, DFactory Barcelona, el llançament de la incubadora d’alta tecnologia en Logística 4.0 (Logistics 4.0 Incubator), els objectius més que aconseguits de la Incubadora d’impressió 3D o els preparatius de la 4a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW) i la XXVI Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica que tindrà lloc del 8 al 10 de novembre i en la qual el Consorci de la Zona Franca actuarà com a amfitrió. Respecte al SIL, el seu 25a aniversari s’ha tancat amb un gran èxit superant l’assistència dels 15.000 experts del sector procedents de 91 països, consolidant-se com la fira de referència del sector de la Logística, Transport, intralogística i Supply Chain i el referent a Espanya, el Mediterrani i Amèrica Llatina.

Així mateix, l’entitat està treballant en els preparatius de la 4a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment que ha aconseguit posicionar a Barcelona com la capital de la nova economia, i que enguany comptarà amb verticals de sostenibilitat, mobilitat, talent, indústria digital, proptech, health i experience. En el cas de DFactory Barcelona, s’ha consolidat com el major ecosistema d’industrial 4.0 del sud d’Europa amb la presència de 30 companyies instal·lades, que donen treball a unes 500 persones, la qual cosa suposa una ocupació del 80% dels 17.000 metres quadrats de la seva superfície. Actualment s’està projectant la segona fase que augmentarà la seva superfície en més de 70.000 metres quadrats.

El delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, ha destacat que “enguany hem inaugurat projectes disruptius i innovadors que ens permeten continuar liderant el camí cap a la nova economia. El desenvolupament i transformació de la indústria 4.0 és el focus de la nostra activitat, creant solucions i projectes per al sector logístic, la societat i el nostre entorn amb l’objectiu final de generar oportunitats de futur per als ciutadans en forma d’ocupació de qualitat i molt qualificada. El CZFB som agents de canvi i motor de la dinamització de l’àrea metropolitana de Barcelona, i continuarem apostant per la innovació, la transformació i el talent en els pròxims anys”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.