Connectar el carrer amb els interiors d’illa mitjançant el comerç de proximitat, reivindicació a la Festa de l’Arquitectura

Músics toquen una partitura davant del gimnàs CrossFit La Fira, situat al passeig de la Zona Franca, i on es proposa establir una connexió amb Can Sabaté. (Alejandro Flores).

Amb motiu del Dia Mundial del Comerç de Proximitat, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va organitzar, dissabte passat, la Festa d’Arquitectura de Sants-Montjuïc per reivindicar la importància del comerç als barris de la Marina. Amb una jornada plena de xerrades i activitats, es va parlar de la remodelació del passeig de la Zona Franca, la necessitat de connectar-lo amb els interiors d’illa i la possibilitat de pacificar carrers com Mare de Déu de Port per recordar el Canal de la Infanta.  

Can Sabaté o els Jardins de la Mediterrània són el clar exemple d’eixos verds al barri que, en canvi, no tenen connexió directa amb la principal via de comunicació dels nostres barris. És per aquesta raó, que es va fer especial menció en la necessitat de pensar en una reforma del passeig que tingui en compte aquesta connectivitat mitjançant els comerços de proximitat. És l’exemple del gimnàs CrossFit La Fira, que amb només eliminar un mur i adaptant el nivell del carrer, tindríem accés directe a Can Sabaté. 

Es tracta de fer més permeables les botigues del passeig i que es puguin travessar per entrar en els jardins interiors. D’aquesta manera, augmentaria també la compra als comerços del barri. “A més, Montjuïc, com a pulmó verd de Barcelona, ha de ser també un espai de gaudi accessible per a tothom. Per tant, cal fer més viable l’accés a Montjuïc i vorejar la muntanya amb una arquitectura que integri més els barris de la Marina amb la resta de la ciutat”, explica el Xavi Callejas, arquitecte i veí del barri.  

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.