El Port de Barcelona organitza una nova edició de ‘Nadal al Port’ al moll de la Fusta

Port de Barcelona

Del 5 de desembre al 6 de gener, el moll de Bosch i Alsina (moll de la Fusta) va acollir la quarta edició de “Nadal al Port”. El Port de Barcelona se suma, un any més, a l’àmplia oferta nadalenca de Barcelona amb l’objectiu de crear il·lusió, fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania i consolidar el moll de la Fusta com un espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat.

La inauguració de “Nadal al Port”, amb la tradicional encesa de llums i una actuació gratuïta de l’Edu d’Eufòria, va tenir lloc el 5 de desembre a les 19 hores. L’acte va començar amb l’actuació dels Cors de Palau Vincles -el projecte sòcio-musical del Palau de la Música- i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català, que van interpretar peces tradicionals.

Entreteniment, divulgació i solidaritat

Com a novetat d’enguany, el mercat de Nadal va comptar amb una pista de gel sostenible i ecològica de 400m2 per poder gaudir de l’activitat en família. Per els més menuts de la casa, hi  va haver atraccions com el carrusel antic i el trenet, a banda de la tradicional roda de 65 metres d’alçària.

El “Nadal al Port” va disposar de diferents espais de difusió de la cultura portuària i marítima, on es van desenvolupar activitats organitzades en col·laboració amb la Comunitat Portuària. Es tracta de tallers i activitats per a infants on van aprendre a ser estibadors movent contenidors de mercaderies, iniciar-se en el món del rem o gaudir del mar jugant. Les iniciatives divulgatives anaven a càrrec de: la Federació Catalana de Vela; la Copa Amèrica; l’Institut i la Facultat de Nàutica; el Reial Club Marítim, el Club Natació Barcelona o Veles per l’alzheimer, entre d’altres, i van comptar amb el suport d’altres empreses de l’àmbit portuari com ara Hutchison Ports Best.

El mercat nadalenc va ser punt de trobada de les entitats i escoles de música dels barris  veïns al Port de Barcelona, les quals van omplir l’escenari amb diferents actuacions. Més de 500 persones van actuar a l’escenari principal durant la celebració del Mercat de Nadal, que també va acollir la Ballada Solidari per recollir fons per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a la salut cardiovascular.

I entre les activitats del mercat disponibles per aquelles dates, es va degustar un gran ventall de productes gastronòmics així com trobar articles artesanals i de regal.

Un gran espectacle de llum per terra i mar

Més de 85.000 llums led van composar la il·luminació nadalenca d’enguany al moll de la Fusta. Es va instal·lar una espectacular il·luminació zenital al llarg del moll que, juntament amb la bola de Nadal transitable pel seu interior, van ser els elements centrals d’aquesta edició, oferint cada vespre un espectacle lluminós al ritme de la música.

A la banda marítima, un pessebre i els Reis de l’Orient van il·luminar la làmina d’aigua mentre que, atracats al moll de la Fusta, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona: el Pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, estaven guarnits per a l’ocasió i es podran visitar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.