Un Aula on la gent gran comparteix i aprèn

Menjar sa, fer exercici, riure i molt, i buscar maneres de tenir oci han estat els temes sobre els que ha treballat l’Aula de Salut, un espai de feina comunitària que agrupa equipaments i entitats que treballen sobre la salut al barri.  Es tractava de setze activitats orientades a millorar el benestar integral de persones majors de 65 anys mitjançant diferents recursos.

I és que la solitud ha agafat unes dimensiones enormes, segons diversos estudis, i el projecte intenta acompanyar i crear espais de trobada per millorar les relacions de persones majors de 65 anys, que no tenen una xarxa familiar propera o que busquen ampliar-la.

Paula Caparrós i Maite Barreto, companyes del programa Fem Salut, que s’emet a La Marina FM cada dijous a les 13 h, van estar presents a l’última jornada de les activitats i van parlar de les sensacions dels participants abans i després d’haver participat a l’Aula de Salut, a més de fer-hi un vermut amb fruita saludable. La Teresa, una de les participants, comentava: “Vaig perdre el meu home per la covid, i el taller m’ha ajudat a tirar endavant. Hi ha molta gent que està tancada en un món que no els aporta res de bo. Relacionar-te i obrir-te amb la gent a mi m’ha servit per tirar endavant”, explica.

La Gabriela, una altra participant, també va perdre el seu marit fa poc, i valora amb optimisme les jornades. “Jo he estat voluntària molts anys acompanyant malalts als dos ambulatoris del barri i a Sant Joan de Déu, i ja tenia experiència en aquest aspecte. Però una activitat que em va marcar va ser la xerrada que ens van donar els Mossos d’Esquadra sobre seguretat, que em va servir per afrontar una situació el mateix dia que la van impartir”, comenta, alhora que anima els seus companys a participar de totes les activitats.

El Cap La Marina, el Cap Dr. Carles Ribes, el Cap Bordeta-Magòria, l’Agència de Salut Pública, els equipaments de proximitat i associatius i una unió de professionals de l’Atenció Primària comparteixen l’espai i els objectius.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.