L’Institut de Logística de Barcelona obre les portes el curs 2022-2023 al Port de Barcelona

  • El partenariat amb el Port de Barcelona permetrà crear un hub d’ensenyaments de logística per a la formació i especialització de perfils professionals emergents i que costen de trobar actualment en el mercat laboral.
  • L’Institut de Logística de Barcelona obrirà les portes en una ubicació provisional, també en el Port de Barcelona, per instal·lar-se definitivament el 2025 al nou hub de coneixement, innovació i formació del moll de Sant Bertran.
  • S’oferten en el nou institut un total de 345 places, 165 de les quals són de nova creació, contribuint així en l’increment de l’oferta pública a la ciutat.
  • El Consorci d’Educació continua així la seva aposta per la singularització dels centres d’ensenyaments postobligatoris per àmbits professionals.

El conseller d’Educació i president del Consorci d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el sisè tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí; i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet; han presentat aquesta tarda l’Institut de Logística de Barcelona, que obrirà les seves portes el curs 2022-2023. Un nou centre d’àmbit professional centrat en la indústria logística i situat al Port de Barcelona.

El Consorci d’Educació i el Port de Barcelona treballaran plegats en el desplegament del nou institut, que s’ubicarà el 2025 de manera definitiva en el nou hub de coneixement, innovació i formació que el Port de Barcelona desenvoluparà al moll de Sant Bertran. Tot i això, l’Institut obrirà les portes el curs 2022-2023 en dues ubicacions provisionals.

L’aposta per centres singulars per àmbits professionals permet la concentració del talent de docents i alumnes i es converteix en una eina que clarifica l’oferta, i facilita l’orientació per a l’alumnat del seu horitzó formatiu i professional.

Oferta formativa

L’oferta de places per al curs vinent de l’Institut de Logística serà d’11 grups amb una ràtio de 30 alumnes (330 places) i un grup de 15 alumnes en el PFI d’Auxiliar de comercialització de productes i logística. En les següents titulacions:

  • Auxiliar de comercialització de productes i logística (PFI)
  • Tècnic/a de gestió administrativa
  • Tècnic/a superior d’administració i finances
  • Tècnic/a en activitats comercials, perfil professional logística
  • Tècnic/a superior en comerç internacional
  • Tècnic/a superior en gestió de transport i logística (2 grups).
  • Tècnic superior d’administració de sistemes informàtics en xarxa (perfil ciberseguretat)

I per al curs 23-24 es completarà l’oferta amb 15 grups.

Oportunitats

La creació de l’Institut de Logística de Barcelona permetrà a l’alumnat establir sinergies amb el Port de Barcelona, i amb altres empreses que operen en aquest àmbit econòmic. Així, l’Institut de Logística de Barcelona ubicat en el Port de Barcelona ha de funcionar esdevenint nexe i interlocutor directe amb els grans actors del sector metropolitans i autonòmics.

Suposa una oportunitat de formació per als perfils professionals emergents en el sector logístic a curt termini, segons un estudi realitzat per la Fundació BCN Formació Professional sobre professions portuàries. A més a més, l’àmbit de la logística demanda també professionals en diferents titulacions que ara per ara costen de trobar en el mercat laboral i que es podran formar en altres instituts de la ciutat amb col·laboració amb l’Institut de Logística de Barcelona.

Concentrar tota l’oferta formativa en un sol centre i en un context com és el Port de Barcelona respondrà a les necessitats dels professionals en un sector en clara expansió. Hi haurà la possibilitat de signar convenis per a la formació amb centres de treball i també de formació dual; a més de fomentar projectes de recerca i desenvolupament a través dels programes d’R+D de les empreses del hub del Port de Barcelona. També es volen crear relacions amb les universitats i continuar creant coneixement en el camp de la logística.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.