La història en un any, o de tot un any o millor: som gairebé on érem

Text: Esther Pardo

Per acabar l’any, m’ha agradat mirar les portades de La Marina de tot aquest que ha passat i fer una mica de història recent, tant que si ens girem d’esquena l’estem veient.. I la que més m’agrada, sens dubte és la del mes de març on hi apareixen els petits reporters de La Marina. Ells son el futur si els donem l’oportunitat de que ho siguin, que al pas que anem no ho tenim massa bé per fer-ho. I ens ho reclamaran. I quan siguin reporters ens recordaran tot allò que hem fet malfet a l’hora de tenir cura de la seva Terra, que no ens pertany a nosaltres sinó a ells. Vivim en un lloc que ens deixen els nostres pares per entregar-lo als nostres fills però mai no ens ocupem de què els rebin millor a cada generació, ans al contrari l’hem anat destruint de generació en generació.

Però sobre tot, del que hem parlat aquest any, ha estat d’eleccions i de polítics.

La portada del mes d’abril, ens anunciava Eleccions Generals per al dia 28. Eren portada veïnes i veïns i la seva opinió. La trobada-debat amb aquesta publicació va tenir lloc a la Biblioteca Francesc Candel i va ser emès en directe per La Marina FM. Hi van intervenir sis polítics representant al partits amb representació parlamentària. Després hi va haver torn de preguntes dels assistents. Aquell mes, tots els polítics van confeccionar el seu missatge en torn a la Immigració ( perquè serà?), les polítiques socials (també?) i sobre la independència de Catalunya. Hagués estat bé conèixer la opinió de veïnes i veïns, una altre vegada, abans del dia 10 de novembre, amb les segones eleccions generals del 2019. Totes les expectatives que hi havíem posat, s’anaven fonent com un terròs de sucre en una cullera d’aigua, poc a poc però inexorablement. I a l’incapaç del president del govern se li posava cara de cartró pintat per no deixar veure la seva prepotència, orgull i excés d’ego que el va portar a convocar noves eleccions.  A la columna d’aquest mes ,la gent opina, responen sobre VOX. Farem la comparativa amb La Marina de desembre.

Doncs sí, al novembre hi va haver eleccions de nou i al número d’aquest mes, a la portada, es parlava de VOX. Algunes persones van donar la seva opinió amb emoticones, molt clarificador, tothom ho entén. VOX ha estat el gra al cul que li ha sortit a Pedro Sánchez per haver tingut la gran idea de tornar a repetir eleccions.  No ho sap bé encara el que li farà passar quan comencin els neofeixistes escindits del PP i de Ciudadanos a intentar fer-li caure les propostes de lleis que no els agradin. Faran més viatges al Constitucional que els seus partits font ho han fet amb Catalunya.

Però també vam parlar d’eleccions i polítics als mesos de maig, on a la portada tornem a trobar els 6 polítics, aquest dels partits amb representació municipal. Es van trobar a la biblioteca també i allà van deixar anar les seves promeses:

  • Ancor Mesa, de Barcelona en Comú – ““Som els que més hem fet per l’habitatge. un futur just i verd per a uns barris populars que apostin per la diversitat i la innovació.”-
  • Georgina Lázaro, de Junts per Catalunya – “La Marina és per on pot créixer la ciutat”, “un corredor cívic que connecti La Marina a l’exterior caminant. “Sabeu, del mandat anterior, que nosaltres som propers a les associacions”.
  • Marilén Barceló de Ciutadans – “remodelació del Passeig de la Zona Franca amb un bulevard i construir 10.000 habitatges, uns 7,500 dels quals de lloguer assequible”
  • Jordi Fexas d’Esquerra Republicana-Nova Nou Futur“la veritable connexió del barri arribarà amb l’extensió de la Línia 2 i connectar La Marina amb la resta de la ciutat pel front marítim.”
  • Montserrat Ballarín del Partit Socialista de Catalunya – “construir 1.000 habitatges de lloguer públic a l’any apostant per la rehabilitació i els ajuts al lloguer”.
  • José Antonio Calleja del Partit Popular – “pisos per a oferir a les famílies de La Capa”, per tal de prometre 8.000 nous habitatges públics a la ciutat “aprofitant que a La Marina del Prat Vermell i a Can Batlló hi ha espai”. S’ha declarat escandalitzat pel fet “que sigui tan car morir-se”
  • Pere Casas de la Candidatura d’Unitat Popular-Capgirem Barcelona “aprofitar tots els edificis que puguin ser rehabilitats i fer-los de lloguer públic”. Per a lluitar contra l’aïllament, “un dèficit que sempre ha tingut aquest barri”, millorar les freqüències de metro i bus, com ara l’H16.

I els assistents tant contens de què vulguin fer-hi un munt de pisos, en un barri en què no hi ha equipaments pels que hi viuen actualment. A Això se’n diu començar la casa pel terrat. I el bulevard del passeig ja està gastat abans que estigui fet. Fa anys que es presenta a les eleccions i tot i que el que les guanya ho porta a la cartera, no acaba d’arrencar.

I a la portada del juny amb les eleccions municipals i el que els va costar fer el pacte als comuns amb els socialistes. Era difícil pactar amb els que deien que no podrien dormir si feien aquest mateix pacte al govern central.

Si, ha estat un any de portades i continguts electorals però també hem parlat al mes de febrer de cultura,  que ens fa molta falta, amb la obertura del teatre, al que desitgem una bona salut i una llarga vida per portar representacions teatrals i música per a tot el barri.

I també hi ha hagut un espai per a la natura i la història de la muntanya , com se li ha dit sempre a la balena que ens guarda l’esquena als mariners, i ens separa de la ciutat ( ja s’ho faran ) Propostes:

 Millorar el transport públic per accedir a la muntanya” Garantir la seguretat amb més presència dels cossos policials. “Hi ha zones perilloses, poc il·luminades i on a vegades es donen situacions compromeses” Reforçar la neteja de les zones de pícnic ( aquí hauria de dir: educar la població perquè no embruti). Aprofitar la nostra proximitat per organitzar-hi més excursions escolars i activitats pels joves. Protegir la fauna de Montjuïc  Conservar i potenciar el gaudi d’espais com el far o les coves del costat del litoral.

I ningú no va parlar dels turistes???? Son per a tot arreu!!!

Ufff, quin any més mogut! Esperem que el 2020 ens porti totes les promeses que heu vist escrites. I… un moment de felicitat al dia!

Esther Pardo i Gimeno

 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.