La remodelació de Can Batlló inicia una nova etapa a la Bordeta

    Recinte industrial de Can Batlló // canbatllo.wordpress.com
    Recinte industrial de Can Batlló // canbatllo.wordpress.com

    Les obres d’urbanització del recinte industrial de Can Batlló començaran aquest mes de novembre. Així ho ha assegurat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest matí en roda de premsa: “Can Batlló deixa de ser definitivament tancat a la ciutat i comença a viure una nova etapa: això és un èxit de gestió per la gent del barri i un gran exemple pel món”. L’acte va tenir lloc al mateix recinte de Can Batlló, adquirit fa poques setmanes per l’Ajuntament, on també hi va ser present el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí.

    L’objectiu d’aquest projecte d’urbanització provisional és generar nous recorreguts, a dins i a l’entorn del recinte, i espais oberts per a l’ús de vianants i bicicletes.

    Antoni Vives, tinent d’alcalde d'Hàbitat Urbà; l'alcalde Xavier Trias i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí; aquest matí a Can Batlló // El3Cat
    Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà; l’alcalde Xavier Trias i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí; aquest matí a Can Batlló // El3Cat

    L’Ajuntament també té previst durant aquesta tardor iniciar les obres de construcció de la primera fase de promoció d’habitatge públic que es construirà a Can Batlló. En total s’ubicaran 26 habitatges i 40 places d’aparcament al carrer Constitució 31. A més, es millorarà aquest carrer i s’ampliarà el carrer Parcerisa amb nova pavimentació i enjardinament.

    Per portar a terme aquesta renovació, s’enderrocaran les naus que conformen el recinte industrial de Can Batlló. La setmana passada es va iniciar l’enderroc del bloc 1 i durant els propers mesos es té previst continuar les tasques de demolició, que fins ara, consten amb un total de 21.505 metres quadrats de superfície enderrocats. Tot i això, algunes naus es conservaran, com per exemple les del bloc número 7, on està previst ubicar la nova seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals; o la nau 8 que adquirirà l’Ajuntament de Barcelona per ubicar-hi i unificar les oficines de l’àrea d’Hàbitat Urbà.

    Interior de Can Batlló actualment // El3Cat
    Part de l’interior de Can Batlló en l’actualitat // El3Cat

    A més Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, ha informat que s’instal·larà un ateneu de fabricació per tal que, amb l’arribada d’Hàbitat Urbà, hi hagi “una simbiosi que anirà des del Centre Social cap al món institucional”, mitjançant equipaments del barri. D’aquesta manera, el projecte no només significarà un recolzament a les cooperatives de Barcelona, sinó també a les del barri de la Bordeta.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.