Us presentem… el Magazine del Domènech!

El projecte de la Marina FM apropa la ràdio als joves de l'institut, que afronten el repte d’endegar un programa propi

Acaba el primer semestre del projecte Fem Ràdio de La Marina FM.Com a resultat d’aquests mesos de feina, el dia 12 de febrer els alumnes de l’optativa de l’Institut Domènech i Montaner ens proposen el Magazine del Domènech al 102.5 FM!
A partir de les 10 del matí la Meredith, l’Álvaro, l’Albert, l’Iván, el Rayan, el Luqman i la Sòniaens faran gaudir d’una hora d’informació sobre la realitat de l’institut, però també de diversió!. I és que els estudiants, practicants de periodistes, aprofiten l’espai per entrevistar el seu director i s’han vingut a dalt, estrenyent-lo molt! Com és el seu dia a dia, per què no hi ha allò o per què es fa això, com és que encara aprenem igual si hem canviat tant? Són només algunes de les afilades preguntes que enfronta en Jesús Vall, la flamant autoritat del centre.

I, quan pensem que el gruix està fet, arriba la salsa del programa. Parlen, ara més distesament, amb el Ramon Pros, qui combina l’ocupació de Conserge de l’institut amb l’ofici d’actor i director de teatre, tota una personalitat! Cada dia els rep des de la finestreta d’entrada a l’edifici i és el primer contacte visual de tothom qui travessa la porta principal d’aquesta casa estudiantil. Ser-hi allà i tenir l’agudesa d’aquest actor dona per molt!.

Però al programa tampoc no falten les curiositats com “quan cobren els famosos”, o saber què opina la gent del barri sobre un munt de temes. Sí, sí, micro en mà aquesta colla surt al carrer i entrevista veïns i veïnes, que tenen la llengua ben afilada i els nassos tocats… Els sorprenen les respostes? Atents al programa!

Bé, tot això és el resultat d’un taller que des de fa tres anys apropa aquest mitjà als més joves, amb l’objectiu donar-los més eines d’aprenantage, i provocar una mirada crítica i reflexiva envers la realitat que els envolta, i també fomentar l’estima al barri. “El taller ens ha ajudat a saber com donar veu a la gent i a informar-nos sobre el barri” explica el Lujbang. I en Brian afegeix “Hem après moltes eines de comunicació que, ara som conscients, ens serviran molt en un futur”. Posa el punt final la Meredith,” he descobert una mica més el barri i intentaré participar més, encara que em fa una mica de vergonya”.

En Joan Barutel i la Susana Rafart, han estat els responsables del taller en aquesta tercera edició. Admeten que al principi va costar arrencar, també per les dificultats de la pandèmia, però es mostren satisfets del resultat i de tot el procés.

Fem ràdio, és només un dels molt projectes que realitzen els centres educatius del barri, entre els quals teatre, ball, vídeo, música… impulsats pels equipaments de proximitat (La Bàscula, el Graner, La Inefable), i gràcies al projecte Caixa d’Eines, del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona.

Doncs ja sabeu, el 12 de febrer a les 10.00 del matí poseu l’orella al 102.5, hi serà el Magatzin del Domènech!

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.