Districte presenta el disseny definitiu del Parc Can Batlló

Avui l’Ajuntament ha presentat als veïns i veïnes el nou disseny del futur parc de Can Batlló, projecte aprovat en fase inicial per la Comissió de Govern la setmana passada. Això significa que després de la presentació pública es procedirà a l’aprovació definitiva si no es demanen canvis.

El projecte comptarà amb una inversió total de 24,8 milions d’euros en dues fases diferenciades. La primera fase se centrarà en la creació del parc i una segona fase que adaptarà els solars que l’envolten. Es preveu que les obres s’iniciaran a finals del 2021 o principis del 2022 i duraran entorn els catorze mesos, en dues fases diferenciades. Per tant a inicis de 2023 ja es podria gaudir del parc, almenys del projectat a la primera fase.
El disseny s’ha realitzat recollint els reclams de veïns i veïnes mitjançant un procés participatiu. Així, el projecte d’urbanització respecta i integra el patrimoni industrial de l’antiga colònia i les activitats veïnals que s’hi duen a terme. Així es conservaran les façanes dels blocs del recinte més perjudicats i la resta s’aprofitaran per incorporar-los al disseny.

Característiques

A més de la integració del patrimoni industrial en una extensa àrea verda el nou parc oferirà una gran varietat d’usos i tindrà com a element destacat la presència d’un camí d’aigua com a element paisatgístic que recorrerà tot el parc. Es conservaran les façanes dels blocs 9 i 12, que actualment es troben en procés de demolició, per integrar-les com a elements de jardí, instal·lant-hi a l’interior pistes esportives, jocs infantils i un espai multi usos i obrint-les com a espai de pas i trànsit.
La gran esplanada central es projectarà com espai per la visualització de les façanes de les diverses naus en un exercici de mantenir la memòria industrial de Can Batlló i integrar-la en la quotidianitat d’un gran parc urbà. A més, com a mesura de dinamització de la vida al parc, a la zona central s’hi ubicarà una àrea d’esbarjo de gossos, de 645 metres quadrats.

Per la seva banda, localitzada al voltant de la masia de Can Bruixa, en una de les posicions més favorables respecte a l’assolellament, s’hi ubicarà la zona d’horts urbans, amb una superfície prevista de 1.110 metres quadrats. Per la mateixa masia, es preveu el seu condicionament com a equipament de servei als horts urbans.

Opinió veïnal

Els veïns i veïnes han acceptat el projecte amb il·lusió, tot i això van sorgir alguns dubtes, entre ells la presència de diversos elements com barbacoes, taules de ping-pong, taules de pícnic o lavabos. En la majoria d’aquests casos caldrà revisar més endavant quan el projecte estigui més avançat, a la segona fase.
El tema de les taules de pícnic va causar cert enrenou, ja que els veïns i veïnes de la vora del parc de Can Batlló demanen que no se situïn a prop dels edificis.
També la il·luminació i l’horari ha estat un dels elements ressaltats, els tècnics han explicat que serà un parc obert 24 h i que s’ha planejat la il·luminació per evitar racons foscos. La seguretat i el manteniment del parc ha estat un dels temes més comentats, ja que els veïns i veïnes temen que la zona acabi descuidada, bruta i plena de grafitis, sobretot pels usos que se li pot donar de nit.

En acabar la sessió el regidor del districte Marc Serra va comentar que el projecte encara està en procés de presentació i, per tant, es podran seguir fent consultes i si l’escau canvis al projecte del Parc de Can Batlló per seguir construint conjuntament. La pròxima cita serà al març al consell de barri de La Bordeta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.