El Govern prepara la construcció de dues presons noves a la Zona Franca

    Imatge virtual de les noves instal·lacions penitenciàries de la Zona Franca / Generalitat

    El Govern ha autoritzat un canvi en les condicions i el calendari per construir dues noves presons a la Zona Franca. El Departament de Justícia ha anunciat que l’executiu ha aprovat un nou conveni amb l’Ajuntament de Barcelona que li cedeix gratuïtament dos solars al barri per construir-hi centres penitenciaris.

    Els terrenys sumen 26.506 metres quadrats, l’equivalent a un Palau Sant Jordi i mig. Les dues administracions ja van signar un conveni al 2017 que permetia edificar els nous centres. També establia el traspàs gratuït del sòl entre el consistori i la Generalitat.

    El nou acord modifica els detalls i els terminis, però el Govern encara no ha aclarit quins seran els nous. La primera de les presons havia d’inaugurar-se  al 2021, però les obres encara no s’han iniciat.

    El pla inicial contemplava unes instal·lacions amb 800 places per traslladar-hi les preses de Wad-Ras i Trinitat. La inversió es va fixar en 33 milions d’euros, però el cost en el projecte actual podria ser significativament superior.

    Els dos nous centres formen part d’un pla més ampli per buidar el centre de la ciutat de presons. El Govern parla de “reordenar els equipaments penitenciaris de Barcelona”. Un canvi de criteri que les concentraria a la perifèria, i especialment als barris de La Marina.

    La nostra redacció està treballant en ampliar aquesta informació. La propera edició del diari n’inclourà tots els detalls.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.