Metro, Atur i Incivisme, les claus del Ple del Districte

http://polemistas.foroactivo.com/t41p90-el-hilo-de-los-viajes
http://polemistas.foroactivo.com/t41p90-el-hilo-de-los-viajes

BEGOÑA GONZÁLEZ//

 

Ahir 20 de Maig va tenir lloc l’audiència pública sobre l’estat del districte de Sants-Montjuïc, oberta, com sempre, a tots els veïns perquè expressin els seus problemes, preguntin que està succeint al barri o perquè comparteixin la seva opinió sobre els temes de més rellevància del districte.

En concret el ple d’ahir va estar marcat per tres temes que van fer d’eix de la majoria de l’audiència: el transport de la Marina, l’atur i els problemes veïnals.

Pel que fa el transport de la Marina, la majoria d’intervencions de veïns van recalcar el paper d’esforç inexistent del govern del districte i es va demanar l’organització d’un consell de barri on hi hagués algú amb competències per a prendre decisions perquè, diuen, mai s’acaba fent res del que es parla sobre el metro als consells de barri perquè cap dels assistents té cap competència per a prendre decisions al respecte. Quant a les intervencions veïnals sobre el metro en particular en va haver una que va acusar el regidor de manipulador per haver canviat l’acta de l’audiència pública del passat 18de Març per a excloure el debat del metro de la Marina i així deslliurar-se’n de debatre-ho. Aquesta intervenció va acabar amb la petició de dimissió del regidor Martí i amb la demanda d’explicacions sobre les identificacions de joves que s’havien donat a la última manifestació del barri, segons la senyora Pérez, de manera il·legal. El regidor Jordi Martí, per la seva part, va respondre que s’estava organitzant una reunió que se celebraria en els propers 15 dies on hi hauria persones amb competència per a prendre decisions al respecte. Quant a la intervenció de la senyora Pérez que havia demanat la seva dimissió el regidor va defensar el canvi que havia fet a l’acta dels temes públics a tractar perquè s’havia fet legalment i va afegir que les identificacions de joves de les que s’havia queixat la mateixa dona eren degudes al simple fet que els manifestants no havien demanat permís per a fer la manifestació tal i com s’explicita que s’ha de fer a la Constitució.

Pel que fa el tema de l’atur a la Marina i la pobresa energètica, els veïns van demanar al regidor Martí dades concretes sobre les accions que ha emprès el govern i per a millorar la situació del barri de Barcelona amb més atur. Al respecte, Martí va respondre que el districte com a tal no té competència per a dur a terme mesures concretes per a pal·liar l’atur, però que tractaria de trobar les dades concretes de barri. Pel que fa la pobresa energètica, el regidor Martí es va comprometre a tractar de parlar del tema a l’ajuntament per evitar que tothom pugui tenir les necessitats bàsiques cobertes.

El tercer i últim tema més tractat va ser el de l’ordenança municipal al respecte de bars i soroll, perquè els veïns estan molt preocupats que ara de cara a l’estiu s’intensifiquin els botellots de la rambla Badal i el soroll en general de zones com la de la plaça dels Ocellets. Els veïns van demanar al regidor més vigilància policial a les zones conflictives d’ incivisme , cosa que el regidor va assegurar que tractaria d’establir uns horaris de vigilància més adequats a la problemàtica de cada carrer. El regidor Jordi Martí va assegurar també que l’hora de tancament de tots els bars d ela ciutat són les 12 d ela nit i que l’ordenança és única per a tota la ciutat, i que pel que fa la regulació i repartició dels bars arreu del districte, que s’establirà un pla d’usos.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.