Huguet, un negoci familiar de forners que porta quatre generacions

Text: Rafael Ochoa

Joan Huguet, forner de professió, va venir d’El Vendrell a Can Tunis o Casa Antúnez, allà pels anys 20-30 del segle passat, i va muntar una fleca fruit d’un préstec que es va convertir en regal de noces. Prop dels llacs, a les afores del barri de can Tunis, la seva dona Pilar treballava de cuinera a la banca Marsans. El matrimoni va tenir 5 fills: Joan, Josep, María, Rosa i Ramón; repartia el pa amb carro pels camps, als pagesos i habitants de les masies de la zona.

No era bon negociant doncs tenia un bon cor i sortia a repartir el gènere tornant sense diners gairebé; la resta eren deutes de “ja et pagaré al final de mes”. Davant aquesta perspectiva va prendre les regnes del negoci la seva dona, Pilar.

Durant la guerra civil, en 1938 va caure una bomba que va afectar casa seva i la fleca, la qual va quedar destrossada afectant al timpà de Josep Huguet, fill de Joan. Com que es van quedar sense negoci, la família va començar a treballar en una sucursal de la cooperativa La Flor de Maig, a Can Tunis; aquesta companyia cooperativa va comprar els terrenys de 9.000 metres quadrats l’any 1912. Passada la guerra civil el gremi de flequers va posar a subhasta part del solar, tenint preferència la família pel fet d’haver caigut la bomba. L’àvia Pilar va comprar el solar en subhasta i comprenia un forn, una fleca, una botiga de comestibles i un bar que es va llogar al senyor Piñol.

Amb el temps havien de fer reformes per llei, la zona va quedar afectada per l’Ajuntament i no els van deixar fer-les; El resultat va ser que van comprar una fleca al carrer Vallhonrat, on els treballadors hi anaven a treballar, al barri del Poble Sec.

Al cap d’uns anys Amparo Bolufer, esposa de Josep Huguet va comprar el forn del carrer Alts Forns, als pisos de Can Farrero cap a 1978, portant el negoci amb la seva filla Rosa (que és la que amablement m’explica la història). Amb els anys es va jubilar Amparo i posteriorment Rosa; actualment el seu fill Miguel Angel, besnét de Joan Huguet és qui continua al davant de la fleca, on disposen de pastadora i forn, i on fan el pa tradicional que és: Pastat, 1ª fermentació, divisió, 2ª fermentació i cocció; a més de tot tipus de pastes y brioixeria.

Ell mateix fa la massa per a tot i confecciona a ma els pans rústics i les gallegues. Aquest negoci familiar, ubicat al carrer Alts Forns, 60 dona feina a quatre persones, un negoci que fa barri i pel que han passat bons treballadors que s’han jubilat, com  Ovidia que molts coneixereu, i por suposat la Pilar que segueix en actiu. El motiu d’aquest article no és fer publicitat del negoci, doncs no la necessita, sinó fer conèixer una petita història del barri, d’un negoci familiar de forners que es manté fins el moment per quatre generacions.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.