Els ajuts per a pagar l’IBI i el lloguer s’han de sol·licitar fins al 31 de juliol

L’Ajuntament de Barcelona ha obert, per tercer any consecutiu, una nova campanya d’ajuts destinada a subvencionar el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a persones amb pocs recursos econòmics, propietàries i llogateres. El termini per a sol·licitar aquest ajut és del 15 de juny al 31 de juliol de 2018.

Enguany es destinaran gairebé 3 milions d’euros exclusivament a llars amb recursos econòmics escassos. Aquests ajuts, destinats a persones llogateres o propietàries, seran de fins a un màxim de 200 euros (fins al 75% de l’import de l’impost de béns immobles).

Pel que fa als requisits per sol·licitar l’ajut, els sol·licitants, juntament amb les persones empadronades a l’habitatge, han de tenir uns ingressos anuals bruts de fins a 23.343 euros en el cas de famílies amb quatre membres.

Més enllà de complir els barems econòmics establerts, caldrà ser propietari o llogater i que l’habitatge sigui d’ús habitual. També es demana estar empadronat al domicili per al qual es demana l’ajut com a mínim des de l’1 de gener de 2018. Les persones o famílies que optin a l’ajut tampoc poden disposar d’altres immobles, excepte l’habitatge propi i, com a màxim, una plaça d’aparcament i un traster.

Les sol·licituds es poden tramitar presencialment, amb cita prèvia, a les OAC’s i online a la pàgina web: barcelona.cat/ajutsIBI

5.400 persones amb pocs recursos beneficiades dels ajuts a l’IBI del 2017…

L’ajut per a persones amb pocs recursos (propietàries o llogateres) és el tipus d’ajut amb més persones beneficiàries. En la convocatòria 2017, un total de 5.400 llars es van beneficiar d’aquest ajut, en una campanya a la qual s’hi va acabar destinant un pressupost total de 1.080.000 euros. Això suposa que, en relació a l’anterior convocatòria, la primera existent, s’han duplicat el nombre de beneficiaris i triplicat els ajuts concedits. En total el 2016 van ser 4.451 les sol·licituds rebudes i 2.659 les llars que finalment se’n van acabar beneficiant al complir tots els requisits. S’hi van destinar 350.000 euros.

L’objectiu del govern és aconseguir que any rere any més famílies coneguin l’existència d’aquest nou ajut i poder ajudar a pagar l’IBI a les persones més necessitades, amb pocs recursos i amb situacions personals i d’habitatge no sempre senzilles.

Si bé aquest és l’ajut amb més persones beneficiaries i que compta amb una major dotació econòmica global, no és l’única subvenció que dóna l’Ajuntament pel pagament de l’IBI, del qual se’n beneficien d’altres col·lectius.

Un any més, es mantenen els ajuts existents per pagar l’IBI a les persones vídues majors de 65 anys (1.142 beneficiaris el 2017), les famílies monoparentals (1.444 beneficiaris) i les famílies nombroses llogateres (47 beneficiaris).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.