Les obres de Can Clos creen descontent entre els veins

SARA TORREMOCHA|

Una part del veinat s’oposa contundentment a la construcció de la carretera 

Des que van començar, la darrera setmana de setembre, les obres de remodelació del sector de Can Clos són les protagonistes del malestar d’una part del veïnat. La obertura del carrer de les Diligències és el principal motiu de crítica, tot i que no l’únic.

La primera reforma  és la urbanització de la vorera del carrer de la Pedrera del Mussol. Per tal de  millorar-ne l’accessibilitat, estan retirant els sis parterreres que dificulten el pas de vianants i col·locant un nou paviment. “No feia falta que aixequessin tot el carrer”, assegura l’Helena Cordero, unes de les veïnes en contra, “eliminant els parterreres ja hauria estat suficient”.

A més, estan construint una rampa que subtitueixi les escales que hi havia a la part central. La Rosa Litran, propietària d’un dels pisos de la primera planta, alerta que, per això, han aixecat un mur de poca alçària, però suficient com perquè, fàcilment, des de fora, puguin accedir als habitatges.

La segona actuació, i sense dubte la més polèmica, és la obertura del carrer Diligències per  conectar-lo amb el del Mig que, amb aquesta reforma, tindrà una circulació en doble sentit. Es preveu que, després dels set mesos de construcció, s’hagi acabat amb l’aspecte residual que, segons el districte, ara presenta, i compti amb arbrat, un trànsit fluid i 14 places d’aparcament.

Alguns dels veïns no veuen enlloc la millora. “A més de perdre l’única botiga alimentària del sector i la plaça Alta, augmentarà el trànsit rodat i temem que sigui un circuit atractiu pels conductors irresponsables” assegura l’Helena. “Si quan hi ha un concert al Palau Sant Jordi es col·lapsa, amb la nova carretera i la pèrdua de places per les reformes, això serà un caos”, confessa la Rosa.

Ambdues afirmen que la ubicació muntanyenca de Can Clos pot tenir efectes perillosos com un despreniment de terra. La sèrie de desavantatges per aquestes dues veïnes és infinit, així que continuen relatant amb la mirada de suport d’altres membres del veïnat. “Els nens no podran jugar tranquil·lament al parc, per la presència de cotxes i temem que la circulcació pugui facilitar la venda de substàncies il·legals”, segueix l’Helena Cordero. Poc després, sentencia “no hi ha una millora de la qualitat de vida, ans al contrari, es promou la inseguretat”.

La tercera i darrera actuació del projecte és la remodelació de la plaça Alta de Can Clos per donar-hi continuïtat amb la plaça del Mig. El nou espai comptarà amb paviment tou i dur, jocs infantils renovats, un nou arbrat, elements per fer exercici per a la gent gran o zones d’estada amb bancs. “També hi haurà una taula de ping-pong que, en mans d’algun inconscient, a la nit, ens pot assegurar l’insomni”, confessa José Asensio, propietari de l’establiment afectat. Ell mateix ha acordat amb el districte de Sants- Montjuïc la cessió de l’edifici per poder-lo enderrocar. La farmàcia, en canvi, continuarà al seu lloc.

“Estem indignades perquè no hem estat informades de les obres que s’estan duent a terme i perquè creiem que els diners estarien millor invertits en arreglar el paviment de la plaça del Mig, per exemple”, conclou la Rosa.

Ens traslladem a l’Associació de Veïns per sentir l’opinió del seu president, Pedro Valverde. “La nostra entitat està sempre a disposició del seus veïns, però aquest pla de remodelació és competència del districte”. Davant de les acusacions de veïns com l’Helena Cordero que asseguren que les obres s’han realitzat a esquenes del veïnat, en Pedro és clar: “qui ha volgut conèixer les reformes aprovades s’ha informat”. I conclou, “hem de ser capaços de salvar els interessos personals, i lluitar pel bé comú dels habitants de Can Clos”. La polèmica, però, està servida.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.