Art contemporani a l’escola Ramon Casas

L’escola Ramon Casas torna a estar immersa en el projecte “Fora de reserves”, un projecte en el que tota la comunitat educativa és part activa, especialment els infants.

Fora de reserves és un programa d’acollida temporal als centres educatius públics d’obres del fons d’art contemporani de la ciutat, creades per artistes en actiu a Barcelona.

Està concebut per l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci d’Educació i el MACBA, per impulsar situacions d’aprenentatge noves, proporcionar una convivència natural, activar el conjunt de la comunitat educativa i entendre l’escola com a centre cultural.

“Arquetips esquelètics” de la Mònica Planes, s’ha instal·lat al pati de l’escola Ramon Casas. Són tres escultures que representen la relació que hi ha entre el nostre cos i el lloc en el qual vivim, convertint l’escultura en gest, a través del moviment.

El Consell d’Infants, on hi són representats tots els nens i les nenes de l’escola, com a grup impulsor d’aquest projecte, va anar al MACBA per conèixer el museu i veure on es guarden les obres d’art i com es cuiden, compartint la informació amb els seus companys i companyes.

El 21 de febrer l’escola va obrir les seves portes a la resta de comunitat educativa i es va fer la inauguració oficial del nou projecte Fora de Reserves.

El Consell d’Infants va ser protagonista d’aquest acte inaugural explicant a tota la comunitat educativa el projecte. Va ser molt emocionant com l’espai del pati, on estan situats els “Arquetips esquelètics” estava envoltat per una cinta vermella i els infants del Consell la van tallar.

Tots i totes: famílies, infants, mestres i altres persones que comparteixen el dia a dia de l’escola, van fer un gran aplaudiment ple d’emoció i sentiment formant part d’un moment molt especial.

D’aquí a final de curs, les portes de la nostra escola seguiran obertes per rebre a diferents centres educatius, culturals i altres agents de l’entorn més proper per compartir amb nosaltres diferents dinàmiques educatives que donaran un sentit global al programa dintre de la variabilitat i corresponsabilitat del dia a dia de l’escola.

L’escola Ramon Casas segueix recorrent camí, agraïnt cada passa i col·leccionant moments.

Entre totes i tots seguim fent escola!!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.