Els ambients han arribat a l’Escola SEAT

Des de l’Escola Seat ens complau presentar-vos els nostres AMBIENTS D’APRENENTATGE, set espais que ofereixen diversitat de pràctiques i reptes dins d’una mateixa temàtica, on els nens i nenes troben diferents propostes dissenyades per aprendre fent i pensant de forma autònoma, i en les que el motor és la motivació. Aquests set ambients són: Espai de Llum i Foscor, Psicomotricitat, Disfresses, Experiments, Art, Construcció i Ludoteca.

Aquests entorns permeten la interacció amb els diferents materials i instruments, pensats per aportar aprenentatges significatius i funcionals, que puguin aplicar a altres contextos del dia a dia.

Els infants tenen la responsabilitat i llibertat de decidir a quin ambient volen anar, això incrementa l’interès per realitzar les activitats, sumat a poder-ho fer en entorns tan engrescadors i plens d’oportunitats.

Es tracta d’una metodologia inclusiva, que respecta els diferents ritmes i formes d’entendre i interpretar el món que els envolta. Tant és així que els infants que s’hi agrupen tenen entre 3 i 5 anys.

Aquesta forma de fer va ser implantada el 2017 a Educació Infantil amb l’objectiu d’oferir ocasions que permetin als infants desenvolupar les seves capacitats a través situacions de joc i propostes que fomenten la curiositat, el raonament, la observació i la creativitat. Per poder-ho dur a terme, l’escola ha necessitat una transformació dels espais, incorporació de materials i molta investigació i creativitat per part del equip educatiu, per tal d’aconseguir propostes plenes d’oportunitat.

 

Us hi esperem!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.