Exposició Luis Palacios; “un amic, un company, un veí”

Un espai dedicat a un dels artistes més implicats amb el barri

El passat 10 de gener es va inaugurar a la Sala Polivalent de la biblioteca Francesc Candel l’exposició de pintura “Luis Palacios. Un amic, un company, un veí”.

Luis Palacios va ser un home molt important pel barri de La Marina. Se’l podia veure constantment implicat en diverses causes del barri, ja fossin lúdiques, culturals o artístiques, com per exemple en la col·laboració en el banc d’aliments o en la creació del disseny de carrosses de carnaval. Tot i això, un dels aspectes pels que més se’l coneixia era per la seva vessant artística que el va permetre exercir com a mestre de pintura dels artistes de La Marina.

L’objectiu de l’exposició era rendir homenatge a la figura de l’artista i activista del barri. L’esdeveniment va començar amb un vídeo que recollia les imatges més significatives de la vida d’en Luis entre les que se’l podia observar implicat en diverses activitats , des de la cuina de paelles, passant per la creació de carrosses de carnaval i acabant per la seva vida artística.

Seguidament, els amics més propers a ell van dedicar-li unes paraules, encara que alguns no van poder contenir l’emoció que els provocava haver de parlar d’una persona tan estimada per a ells. L’acte va prosseguir amb l’actuació del grup musical Folck Montjuïc, del qual en Luis formava part i on li van dedicar un seguit d’havaneres.

Entre la quarantena d’obres que van formar part de l’exposició, es van poder observar totes aquelles que, segons afirmava la Neus Borrell, organitzadora de l’exposició, van ser més significatives per a ell. La temàtica de les obres va ser principalment paisatgística, encara que també es van poder observar postals nadalenques, fotografies de la seva vida i obres relacionades amb el barri de La Marina.

L’organitzadora de l’homenatge, Neus Borrell, no va poder contenir l’emoció al parlar del seu gran amic Luis Palacios: “Què dir-te d’en Luis, era un amic, un company, un veí”.

Finalment, l’acte va finalitzar amb un pica-pica.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.