Com volem el futur passeig de la Zona Franca?

El veïnat ho debat en més de 10 trobades en diversos formats

TROBADA SOBRE L’ACTIVITAT ECONÒMICA
Els comerciants i les empreses als que afecta la remodelació del passeig de la Zona Franca també van tenir el seu espai de debat el passat 10 de gener. Entre altres temes, han posat l’èmfasi en el servei de càrrega i descàrrega, en augmentar els pàrquings de bicis i que es millori la mobilitat.

TROBADA SOBRE LA MOBILITAT
El 12 de gener a la Sala Pepita Casanellas, un centenar de veïns i veïnes es dividien en tres taules amb un mapa del passeig de la Zona Franca al davant per avaluar el transport públic, la circulació de vehicles, l’espai per a vianants, la distribució de l’aparcament …

TROBADA SOBRE L’ESPAI PÚBLIC
Els 40 metres d’amplada que ocupa el passeig han d’atendre els diversos usos que el veïnat en fa. El 18 de gener, els veïns i veïnes debatien les possibilitats d’aquesta via principal: cal millorar-hi l’enllumenat, el mobiliari urbà (bancs, papereres), el paviment, l’espai verd… entre moltes més aportacions.

TROBADA SOBRE EL CARRIL BICI I AMB ALTRES COL·LECTIUS
En paral·lel, s’organitzen sessions específiques per incorporar al procés la visió de col·lectius determinats com ara joves o la comunitat educativa, que es convoquen directament i per separat perquè, per les seves característiques, s’entén que requereixen d’una sessió específica.

LES PASSEJADES EXPLORATÒRIES
Caminar pel carrer es converteix en una de les eines més importants per veure in situ els punts a millorar en una via. Per això al passeig de la Zona Franca s’han fet quatre passejades. La primera, des del carrer Foc fins a plaça Cerdà; la segona, des del carrer Foc fins al carrer A; la tercera, des del Mercat de la Marina fins a l’Escola Bàrkeno; i una quarta, amb perspectiva de gènere, des de la plaça del Moviment Obrer fins al carrer dels Motors.

ELS CARRETONS INFORMATIUS I LES ENQUESTES
Els carretons informatius han servit per apropar el procés participatiu al carrer, amb un equip de dinamitzadores que recollien les inquietuds veïnals en format d’enquestes; les han contestades gairebé 300 persones en actes com l’Encesa de l’Arbre de Nadal, el Mostra i Viu i el Pessebre Vivent.

EL MURAL INFANTIL
Els infants de la Marina trepitgen cada dia el passeig de la Zona Franca per anar a l’escola, als instituts, acompanyar els pares o mares a comprar, fer esport, i tot un seguit d’activitats. Per això, el mural participatiu va plasmar el passeig del futur amb la mirada dels petits durant el Pessebre Vivent que es va celebrar el passat 17 de desembre.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.