El consorci de la Zona Franca serà el patrocinador principal de la Barcelona Industry Week, cimera sobre la indústria 4.0

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, van signar al juliol un acord pel qual el CZFB serà el patrocinador principal de la Barcelona Industry Week, esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona que reuneix tres salons d’innovació i transformació industrial focalitzats en les solucions de l’economia 4.0.

La Barcelona Industry Week es desenvoluparà del 16 al 18 d’octubre vinent als recintes firals de Montjuïc i Gran Via, amb l’expectativa de 21.000 visitants i 450 empreses expositores que tindran la ocasió d’abordar els processos d’innovació vinculats a tres esdeveniments singulars: Healthio (sobre l’àmbit de la salut), In(3D)ustry From Needs To Solutions (sobre  impressió 3D) i IoT Solutions World Congress (sobre l’Internet de les Coses).

La col·laboració del Consorci de la Zona Franca, la Barcelona Industry Week se centrarà bàsicament en una sèrie de jornades que, amb el lema Inspiring the industrial future, abordaran l’impacte de la quarta revolució industrial amb l’objectiu de mostrar als diferents sectors econòmics les oportunitats i reptes de la transformació digital en els seus respectius àmbits.

Navarro ha posat de manifest que el Consorci “es troba plenament compromès amb la innovació i els nous processos productius, que són factors clau per garantir la competitivitat de les nostres empreses i el benestar social i en aquest sentit la nostra aposta és la transformació de les petites i mitjanes empreses cap a sistemes de producció avançats com la impressió additiva o 3D”. Justament aquesta nova tecnologia pròximament comptarà a Barcelona amb una DFactory Incubator, una incubadora d’alta tecnologia per a nous projectes industrials i que promou el CZFB i la Fundació Leitat amb el suport de la Unió Europea.

Convocatòria empresarial per participar en la primera incubadora d’impressió 3D europea.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Leitat han obert la convocatòria per a empreses i start-ups interessades a participar en la primera Incubadora europea d’Alta Tecnologia en Impressió 3D que s’instal·larà a la Zona Franca de Barcelona. La iniciativa compta amb finançament de fons FEDER de la Unió Europea a través de la Fundació INCYDE.

Els projectes empresarials que vulguin accedir als laboratoris d’impressió 3D, a personal qualificat, a serveis de formació, innovació i suport a la comercialització, i a espais d’incubació poden presentar les seves propostes des del pròxim 20 de juliol fins al pròxim 31 d’octubre consultant les bases que es troben al web www.dfactorybcn.org

Una aposta única a Europa

El D-Factory Incubator ocuparà 600 m2 a espais d’oficines, coworking, àrea de formació i laboratoris equipats amb impressores 3D d’última generació en l’edifici seu del Consorci al Polígon Industrial de la Zona Franca (Av. Parc Logístic 2- 10. Aturada Parc Logístic de la línia 9 Sud del Metro). La inversió necessària per a l’adequació de les instal·lacions, la compra d’equipament i la prestació dels serveis descrits ascendeix a 2,9 milions d’euros, amb dotació al 50% de fons europeus FEDER.

La incubadora pretén contribuir a dinamitzar la transformació productiva de les petites i mitjanes empreses cap a l’entorn de la indústria 4.0 de manera que, encaminades als objectius de l’Estratègia UE2020 i Horitzó 2020, permetrà promoure la cooperació interregional, així com la col·laboració entre els agents del sector públic i les empreses, tant a nivell nacional com internacional.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.