La Taberna del Conde: una aposta valenta i amb arrels al barri

Ens podríeu explicar com van ser els inicis del vostre establiment?

La Taberna del Conde va obrir les portes l’agost del 2011, en plena crisi de la bombolla immobiliària. Va ser una aposta valenta  del seu propietari, Miguel Ángel Conde, veí de tota la vida de la Marina. Malgrat el context econòmic complicat, van creure en el potencial del barri i van decidir tirar endavant el projecte. De fet, molts proveïdors els felicitaven per la valentia de començar en aquell moment. Inicialment, el local oferia tapes i pollastres a l’ast, però el 2016 van fer una reforma important i van transformar l’espai en un restaurant amb servei complet.

L’espai té també una càrrega emocional important: ocupa el que antigament havia estat el Bar Peña, inaugurat a inicis dels anys 70 pel senyor Liberio Peña. A sota del local encara hi ha un saló on abans se celebraven bodes i batejos, un espai que molts veïns recorden amb estima.

I com definiríeu el restaurant avui?

Som un restaurant familiar i consolidat al barri. Oferim un menú diari molt complet per 14 euros, amb tres plats a escollir, postres i beguda inclosa. Els caps de setmana ampliem l’oferta amb més varietat de plats: 10 primers i 10 segons. El nostre punt fort són les carns a la brasa —de vaca vella madurada més de 30 dies, xai, pollastre, graellades…—, però també treballem molt bé el peix, com el llobarro i la sardina a la brasa, o l’arròs amb llamàntol i la fritura andalusa.

Una altra de les nostres especialitats són les croquetes casolanes i creatives: en fem de “callos”, d’arròs negre, de gamba vermella i fins i tot d’anguila fumada del Delta. Sempre treballem amb producte de proximitat; de fet, sovint es pot veure en Miguel comprant als comerços i al mercat del barri.

També tenim un fort compromís social: estem atents a la gent gran del barri, col·laborem amb treballadores socials per fer seguiment d’aquesta gent gran, sempre amb el seu consentiment i som un Punt Lila contra la violència masclista. A més, sempre hem estat implicats en les iniciatives de l’Eix Comercial de la Marina i del barri: la Ruta de la Tapa, la Fira Marinera, campanyes comercials, Espais Liles, entre d’altres.

Un tret molt especial que ens defineix és el nostre equip. Inspirats en la pel·lícula Nonnas, tots els treballadors de la Taberna es consideren “nonnos”: són persones de la generació del baby boom, totes de més de 60 anys, amb una gran trajectòria a la restauració del barri. Apostem per l’experiència i la professionalitat. En Miguel va començar a treballar a la Parrillada amb el senyor José a finals dels anys 70, abans d’anar-se’n a la mili; en José Luis va estar als 90 al mític Tekris; i en Luis (el Melli) va muntar el Tucán, un local emblemàtic d’Estrelles Altes.

Per què vau decidir obrir al barri de la Marina?

Perquè és casa nostra. En Miguel és veí del barri de tota la vida, i sempre ha cregut que la Marina mereixia una proposta de qualitat i propera. Apostar per aquest territori no només era una decisió professional, sinó també personal.

Ens podríeu recomanar un altre comerç del barri?

Recomanem la botiga Rellotgeria i Joieria Ramon Carné, el rellotger de tota la vida. És una botiga emblemàtica, que sempre ha estat al servei de les famílies del barri, oferint facilitats, confiança i proximitat. Valorem molt el seu tarannà i el seu compromís amb la millora i el creixement de la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.