L’Associació de Comerciants de la Marina, compromesa amb les reivindicacions del barri

Comencem el mes de febrer amb l’arribada de notícies positives per el nostre barri: per una banda, la Generalitat ha fet públic que enllestirà les obres de la línia 10 al 2017 i per altra banda, ens arriba una innovadora proposta amb el projecte Open Camp que s’inaugurarà al juny d’enguany…

Bones notícies? El cert és que hauríem d’aturar-nos un moment i reflexionar en tot això i en com afectaran tots aquests projectes als veïns dels barris de La Marina?

La realitat és que hem lluitat durant molts línies d’autobusos de pas freqüent per fa anys i hem esperat molt per aconseguir una millor comunicació amb la construcció del metro al barri. Ja és hora que arribi a La Marina el transport subterrani però les expectatives que hi ha amb el metro potser no es compliran després de tanta il·lusió continguda. La Línia 10 no ens durà al centre de la ciutat, ni tan sols a la Plaça Espanya.

El metro que tindrà el barri, ens permetrà enllaçar amb altres línies de metro si ens adrecem a fer transbord a l’Hospitalet però no ens facilitarà la conexió ràpida que la majoria esperàvem d’arribar al centre de Barcelona i d’allà a tot arreu de forma directa. I és per aquest motiu que La Marina no ha de renunciar, no pot renunciar, a unes línies d’autobusus de pas freqüent per facilitar-nos la mobilitat per allà on volguem arribar.

Amb el complex esportiu Open Camp, s’ha fet una presentació del mateix excel·lent i molt atractiva. Però de nou, ens preguntem: de quina manera beneficia al nostre barri? Totes les activitats es realitzaren a l’Anella Olímpica de Montjuïc. A aquesta, nosaltres la considerem com a part del barri, però aquest projecte com afectarà en positiu a la zona? (Apart d’un augment de vehicles en circulació per accedir-hi). Són qüestions que s’han de saber.

Totes aquestes qüestions surten de les trobades què l’Associació de Comerciants i una part de les associacions de veïns fan periòdicament. Totes elles apostem per aconseguir un barri de nova projecció com d’altres que s’estan transformant a la ciutat.

Per aquest motiu, també plantegem idees de millora urbanística prioritàries per a una millor qualitat de vida pels veïns de La Marina com la transformació del passeig central de la zona Franca. Aquest ha de convertir-se en un bulevard ample i còmode per passejar, recordant els seus orígens, on els nens i les nenes, els avis i àvies, els joves, en definitiva, on tothom pugui trobar-se i alegrar-se de compartir un espai com aquest a l’eix central dels barris de La Marina.

Els comerciants som positius i inquiets. Continuem interessats en un projecte esportiu que se’ns va propossar fa un temps. Aquest és la intal·lació d’una pista d’esquí al barri. Tenim interés perquè pensem que l’Snowword generaria activitat econòmica al barri, llocs de treball, i és un projecte totalment sostenible. I ajudaria a dinamitzar La Marina. Aquesta és una proposta que ens agradaria que l’actual Consistori estudiés i que també fes participar a l’explicació del projecte a tots els veïns i veïnes.

També reclamem més realitats i volem compromisos realitzats: tenim la línia 10 del metro i volem les tres estacions obertes al barri. Són els habitants de la Marina qui estan patint les obres, són ells els que viuen aquí i els que estan marginats respecte als habitants dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tots tenen metro, l’Hospitalet, Cornellà, Badalona, Sant Adrià del Besòs i ara també el Prat. Ens alegrem per tots ells, però nosaltres fa molt que hem esperat i ara potser no és el metro ideal, però sent el que és ha d’estar al 100 per cent.

Des de l’Associació de Comerciants La Marina volem contribuir a què La Marina sigui un barri millor, amb habitants que participin amb iniciatives per millorar la nostra vida diària, amb projectes constructius que facin del nostre entorn un exemple de barri sostenible.

Tenir un comerç actiu dóna vida als carrers, seguretat, confiança al vianant i caliu al barri.

Els comerciants també lluitem per tu.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.