EL CONSORCI DE LA ZONA FRANCA DE BARCELONA ACORDA COOPERAR AMB L’ÀREA LOGÍSTICA XINA DE FUZHOU

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha signat avui un acord de cooperació amb el seu homòleg de la ciutat costanera xina de Fuzhou, amb el qual la zona franca barcelonesa,  espera incrementar les  relacions econòmiques entre els dos pols logístics.

El acord amb Fuzhou s’ha signat en la inauguració de la fira industrial exterior de Shenzhen (Overseas Chinese Industry Fair) a  on el Consorci compta amb una presència molt rellevant dins del pavelló espanyol present en aquesta fira de transaccions i cooperació que s’organitza per primera vegada en la important ciutat de Shenzhen, que acull uns dels centres productius i d’innovació més importants del gegant asiàtic .
En l’estand del Consorci tenen presència altres actors del pol logístic barceloní  com són el Port de Barcelona, l’associació Barcelona Centre Logístic, la federació de transitaris FETEIA, Les empreses CIMALSA i Alfil Logístic, la Cambra de Comerç de Barcelona, les patronals de Foment del Treball i PIMEC o els salons del Consorci, Saló Internacional de la Logística i Barcelona Meeting Point. El pavelló espanyol compta a més amb la presència institucional de Puertos del Estado.
El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, ha explicat que la finalitat d’aquesta presència logística i dels acords de cooperació que s’estan signant és “facilitar que les empreses espanyoles puguin vendre el seus productes a la Xina i que els inversors xinesos coneguin les oportunitats de negoci i inversió a Espanya”
Respecte de l’àrea logística de Fuzhou, concretament, la intenció és animar l’exportació de vins i aliments espanyols a Xina, i en resposta s’espera promocionar la importació de te i de materials de construcció. A més, la Zona Franca de Barcelona prestarà als seus homòlegs de Fuzhou serveis d’assessorament tècnic i mediambiental.
En la seva al·locució a la fira de Shenzhen, Jordi Cornet ha manifestat la seva intenció de fomentar els contactes entre empreses de Barcelona i Xina i ha assenyalat la conveniència de que les firmes navilieres reforcin les rutes entre aquests nodes logístics
La inauguració de la fira de Shenzhen  s’ha acompanyat d’una sessió sobre les oportunitats d’inversió a Espanya  i, per altra banda, presentar els principals productes que ofereix Espanya al mercant xinés. En aquest acte han intervingut, entre altres personalitats, el cònsol d’Espanya a Cantó, Manuel Pombo Bravo.
PERIPLE A XINA
El Consorci té una oficina comercial a Shenzhen des de setembre del 2014, quan en Jordi Cornet va viatjar a la Xina juntament amb la delegació oficial del govern espanyol, encapçalada pel president Mariano Rajoy i amb l’Ajuntament de Barcelona, amb el llavors alcalde Xavier Trias.
Shenzhen entre Hong Kong i Macao, és una de les ciutats punteres de Xina i una destacada ciutat portuària de la província de Guangdong, que té un paper important com a node de la nova Ruta de la Seda, que el Govern xinés està impulsant per reforçar les relacions comercials entre Xina i la Unió Europea. A més de comptar amb un important teixit empresarial i industrial,  Shenzhen també té un actiu mercat financer.
Després de la fira de Shenzhen, la delegació del Consorci de la Zona Franca de Barcelona que encapçala Jordi Cornet, continuarà el seu viatge per terres xineses traslladant-se a la ciutat de Yiwú (província de Zhejiang), on està ubicat un dels principals centres mundials de distribució de mercaderies i que periòdicament envia combois ferroviaris  de productes destinats a Europa.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.