El Port de Barcelona inverteix 10 MEUR en una xarxa de telecomunicacions per preparar-se per al 5G

Coincidint amb el Mobile World Congress, la instal·lació va anunciar la renovació de les seves telecomunicacions, que facilitarà la mobilitat i la ubiqüitat de serveis

fotografia aeria barcelona infraestructures port DE BARCELONA

El Port de Barcelona invertirà 10 milions d’euros en el desplegament d’una nova xarxa de telecomunicacions per tal de preparar-se per al 5G. Aquesta actuació permetrà desenvolupar una potent oferta de serveis de suport a la logística i reforçarà el rol de la instal·lació com a smart port.

La nova infraestructura de telecomunicacions, de gran capacitat i fiabilitat, també estarà preparada per a l’Internet of Things (IoT) i per al creixent grau d’automatització de les eines de gestió. A més, oferirà una cobertura total de la xarxa al territori, amb connexió a la fibra des de qualsevol punt a menys de 500 metres. Així mateix, permetrà la mobilitat i la ubiqüitat de serveis, ja que inclourà la banda ampla mòbil a diversos àmbits del recinte portuari, com ara els vials, edificis i zones obertes.

La consultora tecnològica NAE s’ha adjudicat la direcció de l’oficina tècnica que s’encarregarà de desplegar el pla en diverses fases, durant els propers 4 anys. Així, s’estima que el 2023 la nova infraestructura de telecomunicacions estarà totalment implantada.

En els darrers anys el Port de Barcelona s’ha posicionat com un smart port de referència mitjançant diverses iniciatives per gestionar els processos logístics i portuaris de manera més eficient i oberta. “Tecnologies com l’IoT, el big data, l’automatització i la intel·ligència artificial, sumades a nous valors com la transparència i la col·laboració estan transformant el nostre entorn. La nova xarxa de telecomunicacions ens farà estar millor preparats per aprofitar aquestes solucions tecnològiques i tendències”, ha manifestat la presidenta del Port, Mercè Conesa. “Així mateix, la tecnologia ha de contribuir a fer front als reptes que tenim a la Comunitat Portuària, com ara l’increment de l’eficiència, l’impuls de la sostenibilitat i l’aportació de valor, tant econòmic com social”, ha afegit.

 

Geolocalització i gestió en temps real

Aquesta xarxa avançada facilitarà que els treballadors del Port puguin treballar, fent ús d’un dispositiu mòbil, des de qualsevol punt del recinte portuari, amb accés a tot tipus de serveis i aplicacions de gestió.

El desplegament de connexió inalàmbrica i els serveis de geolocalització possibilitaran l’accés a informació de banda ampla i ‘contextual’, associada a una localització en temps real, fet que permetrà l’agilització de serveis i de l’operativa portuària.

Les noves prestacions en matèria de telecomunicacions també permetran desenvolupar accions vinculades a la gestió de la qualitat de l’aire i de l’aigua, com ara el control ambiental en temps real, la gestió de l’energia i d’edificis intel·ligents i la sensorització i monitorització d’espais.

Així mateix, s’avançarà en la millora de la mobilitat en el recinte portuari, amb la gestió optimitzada de zones d’aparcament, trànsit en vials, accessos al Port i flux de vehicles.

La nova xarxa de telecomunicacions també facilitarà la presentació d’informació d’interès general en dispositius de vídeo d’alta qualitat. Aquesta funcionalitat permetrà comunicar de manera efectiva informació corporativa, de servei o comercial, destinada a usuaris, operadors, passatgers, ciutadans o altres col·lectius d’interès.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.