El Plenari de Sants Montjuïc es posiciona en favor als mitjans de comunicació locals

Marta Campos

En el dia d’ahir, 8 d’octubre, durant el Ple de Sants Montjuïc, es va aprovar per unanimitat la proposició de Ciutadans que exigia garantir als mitjans de comunicació locals el suport que sigui necessari per a continuar desenvolupant la seva tasca informativa.

Les bases de la proposta són, d’una banda, oferir els recursos humans, econòmics i logístics dels quals es disposin, així com dels espais o locals dins del Districte. En qualsevol cas, l’objectiu principal és recolzar als mitjans de comunicació locals demostrant la feina essencial que duen a terme tant en l’àmbit informatiu, com d’unió entre els veïns i veïnes i sectors del Districte.

Així mateix, el tema de la neteja va ser un dels grans protagonistes. D’una banda, el regidor va presentar un nou pla de reforç pel manteniment de l’espai públic anomenat CuidemBCN, on apareixen 13 àrees als barris de Sants-Montjuïc, entre els quals es troba els entorns de plaça Marina.

Tot i això, ERC va demanar un document on constin els recursos humans i el pressupost que s’usarà per reforçar el servei de neteja de l’espai públic. JxCat també hi va incidir exigint més neteja i manteniment dels Jardins del Mirador del Poble Sec i un estudi sobre l’estat de les calçades i voreres del Districte.

Pel que fa a la presa de decisions, es va donar llum verda als plans urbanístics per a la construcció de residències d’estudiants privades a la riera Blanca a Sants Badal i l’avinguda del Paral·lel a Poble Sec. I, per unanimitat, es va aprovar el canvi de nom del jardí d’Aclimatació de Montjuïc que, a partir d’ara, estarà dedicat a Ramon Margalef i López, biòleg i ecòleg.

Cal que destacar que, tot i que ERC va reclamar un informe en relació amb els problemes de convivència i incivisme per compartir amb els veïns, la proposta no va tirar endavant. Tot i això, sí que va quedar aprovada la proposta de JxCat per la promoció de la llengua catalana entre els més joves als diferents espais educatius i culturals.

Finalment, diversos grups van sol·licitar l’execució i seguiment de diverses propostes que van quedar aprovades l’any passat. Per part d’ERC, la proposta de millora de la convivència als barris a través de pedagogia i l’actuació de la Guàrdia Urbana en casos d’incivisme. I, en el cas de JxCat, la creació d’una Sectorial de Drets Socials.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.