Èxit de participació en el concert de celebració del 150 aniversari del Port de Barcelona

Text: Port de Barcelona

Unes 1.500 persones van gaudir de la música de cinema de l’Orquestra Simfònica del Vallès i la interpretació de les veus de dos actors de doblatge

El concert públic que el Port de Barcelona va celebrar a mitjans de juliol al moll Bosch i Alsina per commemorar el seu 150 aniversari va ser tot un èxit de participació. Unes 1.500 persones van gaudir del programa titulat “De pel·lícula!”, ofert per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Sota la direcció de Rubén Gimeno, l’espectacle combinava les bandes sonores de pel·lícules ben conegudes per tothom amb les veus dels seus personatges cinematogràfics, interpretats pels actors de doblatge Jordi Brau i Lluís Posada.

A l’escenari, més de seixanta músics van tocar les partitures dels grans compositors de cinema actuals, com són John Williams, Hans Zimmer o James Horner. A més, el programa també va incloure peces dels compositors més clàssics com Beethoven i Rossini, que també han passat a formar part de les bandes sonores d’alguns dels films més populars dels nostres temps.

La posada en escena es completava amb una gran pantalla on es projectaven fragments dels films interpretats per l’OSV, juntament amb un guió creat especialment per aquest projecte i interpretat per les veus doblades dels protagonistes de Forrest Gump, Pirates del Carib, Missió Impossible o Titànic, entre d’altres.

El programa del concert, amb una durada de 90 minuts, reivindica el valor i la qualitat de les partitures que s’estan composant actualment per a cinema i que s’ha convertit en la música clàssica dels segles XX i XXI. Durant la pausa del concert, el Port de Barcelona va presentar un vídeo sobre l’evolució històrica de la infraestructura, que en les darreres dècades s’ha convertit en una peça cabdal per al desenvolupament econòmic i social del país.

Aquesta és una de les iniciatives, juntament amb una sèrie de visites marítimes gratuïtes a bord de Las Golondrinas, una exposició al Museu d’Història de Barcelona o una publicació commemorativa, que el Port està endegant amb motiu de la celebració enguany del seu 150 aniversari.

150 anys del Port de Barcelona modern

El 5 de febrer de 1869 es va constituir la Junta d’Obres del Port de Barcelona, la primera entitat responsable de l’administració i gestió de la instal·lació catalana, que va impulsar el finançament i construcció de les obres del port modern. Va ser la primera Junta d’Obres de l’Estat i amb les infraestructures que va desenvolupar va aconseguir superar un problema històric de la ciutat: proporcionar un resguard ampli i segur per als vaixells.

Amb l’impuls de la Junta d’Obres, el Port de Barcelona es va transformar en la instal·lació marítima que l’economia catalana industrialitzada necessitava per connectar-se amb la resta del món.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.