El veïnat de Burgos 26 reclama solucions dignes

Les veïnes d'aquest carrer s’han mobilitzat davant l’avís de desnonament immediat

Les veïnes del carrer Burgos, número 26, davant la seu del districte al carrer Creu Coberta. Pau Llopis

Els desnonaments són situacions que, malauradament, formen part del dia a dia de la nostra ciutat, com una mostra més del greu problema d’habitatge existent. Segons dades del Consell General del Poder Judicial proporcionades per Tot Barcelona, la mitjana de desnonaments diaris se situa en 3’5, només a la capital. Agafant les dades de tota Catalunya, s’apugen a més d’una vintena al dia, amb un llançament cada 55 minuts, segons informa la mateixa font.

Aterrant al districte, és força coneguda la situació dels veïns de “La Maga 33B” (carrer Magalhães, 33 bis), que han denunciat en reiterades ocasions “agressions, amenaces i sabotatges per fer-los fora del seu edifici”. Ara, les veïnes del carrer Burgos, número 26, també s’han mobilitzat per demanar solucions davant l’avís de desnonament immediat. La particularitat del seu cas, però, és que es tracta d’un desnonament cautelar, és a dir, en data oberta i sense notificació prèvia. Una mesura que, asseguren els representants veïnals, hauria de desaparèixer en “ser cruel i inhumana”.

El govern del districte, en canvi, argumenta que es tracta d’un habitatge que no presenta les condicions mínimes per viure-hi amb seguretat, motiu pel qual es va decretar administrativament el llançament, amb la voluntat “d’acompanyar a les veïnes a l’hora de trobar un nou domicili”.

“Ara mateix l’única opció que tenim és continuar lluitant per mantenir casa nostra. És això o dormir al carrer”

En aquest bloc, concretament, viuen 23 persones, la gran majoria d’elles en situació de vulnerabilitat, en tenir discapacitats o una manca de documentació que els impedeix treballar legalment. Els veïns i veïnes asseguren que “han ocupat aquest infrahabitatge perquè no han tingut alternativa”, i que aquest desnonament “els abocaria a viure al carrer”, motiu pel qual reclamen solucions i “un espai digne per viure-hi”. “Ara mateix l’única opció que tenim és continuar lluitant per mantenir casa nostra”. “És això o dormir al carrer”, afegeixen.

Recolzats pel Grup d’Habitatge de Sants (GHS), el veïnat va irrompre durant la celebració del Ple extraordinari del passat 19 de setembre a la seu del districte per denunciar la seva situació davant els representants polítics de Sants-Montjuïc.

El matí del dijous 26 de setembre, membres del GHS, veïnes i voluntaris es van concentrar a la porta de l’edifici, a causa d’un avís que assegurava que el desnonament estava programat per a aquella data. Finalment, no va ser així. L’alleujament, però, era relatiu. La prorrogació del llançament només era sinònim d’un dia més de neguit, el que va portar a la columna a dirigir-se a Creu Coberta per reclamar “una resposta de l’Ajuntament”. “Volem que ens ofereixin solucions dignes i que, almenys, ens donin una data”, va declarar la portaveu del bloc de veïns.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.