Iftar col·lectiu a la Marina

La comunitat musulmana està immersa en la celebració del Ramadà, el novè mes del calendari islàmic, que té caràcter lunar, motiu pel qual la seva data d’inici i final varia cada any, enguany se celebra del 10 de març al 9 d’abril, amb el Eid al-Fitr previst pel dia 10 d’abril.

Durant aquest període de temps, a banda d’evitar mantenir relacions sexuals, fumar o tenir qualsevol conducta impròpia d’aquesta etapa de reflexió, es practica el dejuni, que comença a la matinada i acaba al capvespre, en un acte de disciplina, sacrifici, autocontrol i també d’empatia amb aquells que són menys afortunats, amb el propòsit de netejar l’ànima d’impureses i entendre la sensació de necessitat que travessen moltes persones.

L’abstinència, que també suposa no ingerir ni tan sols aigua, finalitza amb la posta del sol. És en aquest moment quan té lloc l’iftar, un àpat abundant que posa fi al dejuni diari i que se sol celebrar en família o en comunitat, com va ocórrer el passat dissabte 30 de març als Jardins de la Mediterrània de la Marina per segon any consecutiu.

L’equip de l’AMCL conversant amb en Bashir, president del Centre Cultural Islàmic Dar Al-Quran.

Una trobada que va aplegar prop d’un centenar de veïns i veïnes “de totes les ètnies, cultures i religions”, tal com predicaven en Bashir i en Morad, president i secretari, respectivament, del Centre Cultural Islàmic Dar Al-Quran, entitat organitzadora de l’acte.

Una invitació a la qual van acudir veïnes com la Núria Flamarich, qui afirmava com és d’important “donar-se suport els uns als altres i apostar per la unió i la integració de tothom”. Al seu costat hi és la Rayana, ella ha convidat dues amigues perquè provin coses noves i “per compartir la cultura”, “a tothom s’ha de donar l’oportunitat de conèixer-nos”, afirma. L’Ona és una de les seves convidades i està encantada, “tot té molt bona pinta i han estat molt amables, me n’alegro d’haver vingut”, comenta. I com elles, un centenar de convidats. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.