Can Clos estrena nova parada de bus de la línia 23

Enguany, la zona també tindrà un nou parc verd

La línia 23 d’autobusos connecta plaça d’Espanya amb el Parc Logístic del Polígon de la Zona Franca, i té nova parada a Can Clos en el marc d’una de les actuacions del Pla de Mobilitat de Montjuïc. Les dues parades, una d’anada i altra de tornada, se situaran al carrer dels Jocs del 92, prop de la cruïlla amb el carrer de la Pedrera del Mussol. Així, s’amplien les possibilitats per connectar el barri amb la resta de la ciutat, tot just quan també s’hi estrenarà un nou parc a la zona.

Les noves parades atenen el reclam veïnal, que també demanda millorar la freqüència de pas de les línies.

A diferència de la majoria de línies de tipus ortogonal que connecten els barris de la Marina amb plaça d’Espanya a través del passeig de la Zona Franc, la plaça d’Ildefons Cerdà i la Gran Via, la línia 23 creua Montjuïc, estalviant-se el trànsit que hi ha als principals eixos del districte. De fet, aquesta línia ja passava per Can Clos, però no tenia parades al barri, un vell reclam veïnal.

Qui vivia a Can Clos i volia agafar aquesta línia havia d’anar fins a la cruïlla de carrer Foc amb Ferrocarrils Catalans, havent de desplaçar-se fora de la zona. La nova parada és més propera, i se situa a la part alta dels blocs de Can Clos, tant en sentit plaça d’Espanya com en direcció al Parc Logístic del polígon industrial de la Zona Franca.

No obstant això, la freqüència de pas d’aquest bus és d’entre 25 minuts i mitja hora. A Can Clos també passen les línies 13 i la 125, amb freqüències de pas similars.
L’afegiment de noves parades a la línia 23 és un dels objectius del Pla de Mobilitat de Montjuïc (2022-2029), que també contempla la millora de les línies de bus que passen pel Polvorí. Coincideix, a més, amb la reurbanització dels terrenys de l’antiga Bòbila Piulachs, on es construirà un parc de 24.000 metres quadrats amb un passeig que connectarà Can Clos amb la resta de barris de la Marina.

El futur nou parc se situa entre els carrers Ferrocarrils Catalans (entre Foc i Aviador Duran) i de les Diligències, integrant la Masia de Can Mestres en el nou entorn verd. S’hi farà un passeig urbà accessible, camins, zones de descans amb ombra, bancs, aparcament per a bicicletes, fonts i una àrea infantil. A la zona també es construiran habitatges i es preveu que les obres del nou parc acabin a l’estiu del 2023. Malgrat la nova zona verda, els veïns i veïnes de Can Clos i el Polvorí reclamen des fa anys, una millora en els intervals de pas dels autobusos que donen servei al barri. Les limitacions del transport públic a la zona obliguen a molts veïns i veïnes a baixar al passeig de la Zona Franca per anar cap al centre de la ciutat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.