Cinc menors estrangers són agredits per un grup de veïns a la Zona Franca

Text: Alex Giménez

Cinc menors estrangers no acompanyats (MENA) tutelats per la Generalitat de Catalunya han estat agredits al barri de Zona Franca per un grup de veïns. Durant els 20 minuts que va durar l’altercat, un total de 30 persones van estar involucrades, incloent-hi un veí que va propinar cops als menors amb una porra extensible.

La baralla, segons ha avançat El Periódico i confirmat l’Agència Catalana de Notícies (ACN) amb agents del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), va tenir lloc durant la tarda del dissabte 9 de març en l’encreuament dels carrers energia i mecànica.

Segons han informat testimonis a El Periódico, un dels menors va increpar a una noia pel carrer mentre passejava. Una versió dels fets manté que el noi li va cridar “Guapa”, mentre que una altra assegura que “li va incitar a practicar sexe oral”.

Els comentaris van molestar la noia i el grup de joves que l’acompanyaven van iniciar la baralla amb els menors marroquins, a la qual es van acabar unint 30 persones més.

Els MENA van sofrir diverses ferides per contusions i van ser atesos pel SEM en el centre sanitari d’urgències CUAP Maso. Tots els menors van poder tornar pel seu propi peu al centre on dormen.

En declaracions a TV3, la secretària de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAiA), Georgina Oliva, ha descartat el mòbil racista de l’altercat de Zona Franca, el qual ha catalogat de “baralla de 20 minuts” entre dos grups de joves.

D’altra banda, en declaracions a La Marina, l’organització SOS Racisme ha assenyalat que no es pot considerar aquesta agressió com un “fet aïllat” ni minimitzar el seu “component racista”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.