La Marina Solidària: Campanya de recollida de joguines

Les joguines recollides a l'Espai Veïnal Química. (Pau Llopis)

Nadal és una de les èpoques més esperades, especials i boniques de tot l’any, si no la que més. Les famílies es reuneixen, s’entreguen regals, es menja bé i tot sembla pesar una mica menys.

La ciutat i la seva gent sembla adquirir un to i caràcter diferent i la màgia nadalenca envaeix tot el que fem. La nit de Nadal i el tió, el vint-i-cinc de desembre, Sant Esteve, Cap d’Any, Reis, els pessebres, les nadales, els torrons, els polvorons, la sopa de galets, l’arbre, la decoració nadalenca, la mítica cançó de Mariah Carey, les cartes, les cavalcades, el raïm, el tortell de reis i els presents s’han convertit en autèntics emblemes d’aquesta festivitat i de l’imaginari col·lectiu. Però aquesta felicitat no existeix per a tothom.

No hi és per aquells que pateixen dificultats econòmiques, socials o familiars. Aquesta mística de Nadal s’esvaeix quan no tens amb qui reunir-te i no et pots permetre el “luxe” de fer regals als més propers quan amb prou feines pots arribar a final de mes.

Tot i que no s’hagi mencionat abans, al Nadal també el caracteritzen l’empatia i la solidaritat. És per aquest motiu que des de l’AMCL, juntament amb el Casal de Barri de la Vinya, l’Espai Veïnal Química i la col·laboració de la Unió d’Entitats de la Marina, Asproseat i el Barcelona Universitari Club, hem dut a terme una campanya de recollida de joguines i material escolar per a les persones i famílies del barri que més ho necessiten.

Laura Julibert, de l’Associació de Comerciants de la Marina, va expressar al programa especial de “Comerç de Barri i Una hora amb tu”, la importància de dur a terme accions d’aquesta mena i la imperiosa necessitat d’ajudar a la resta de persones, assegurant que aquestes dates “són dies per compartir” i feia una crida a deixar “totes aquelles joguines que ja no es facin servir” a l’Espai Veïnal Química.

Javier Artiga, locutor d’aquesta casa, repeteix constantment al seu programa “Més a prop teu” com és d’important ajudar a aquells qui més ho necessiten, tot convidant tothom a participar d’aquesta iniciativa. Glòria Salvador, la seva col·laboradora, expressava el seu “desig de què a tots els nens i nenes de la Marina els regalin moltes coses”. “M’estimo el barri i tota la seva gent ha de ser feliç”, expressava.

La campanya, que ha gaudit d’un enorme èxit, va estar activa els dies 21, 22, 27, 28 i 29 de desembre, a més a més del 2, 3 i 4 de gener, de cinc de la tarda a nou del vespre, a l’Espai Veïnal Química. D’altra banda, el dia 4 de gener també es va obrir un punt de recollida al Parc del Moviment Obrer, de sis a vuit de la tarda, conjuntament amb les Carteres Reials del barri. Els més d’un centenar de joguines que s’han recollit han estat entregades a les famílies en situació de vulnerabilitat mitjançant el Casal de Barri de la Vinya en coordinació amb els serveis socials.

Un any més, gràcies a tots i totes els que heu contribuït a fer que l’alegria i l’escalf de Nadal arribi a totes les cases!

La caseta de recollida de joguines del diari La Marina durant les carteres reials del barri (Pau Llopis)

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.