Eduard Aunós tanca una festa plena de celebració

Alejandro Flores

L’onada de calor semblava que no aturava Cases Barates el cap de setmana. L’ombra a la plaça Falset va permetre que les activitats de les festes d’estiu d’Eduard Aunós es gaudissin aplegant a una multitud. L’Associació de Veïns i Veïnes, que ha treballat durant tot aquest any en oferir un programa que buscava la celebració de tothom, “també dels nouvinguts al Prat Vermell”, ha portat al barri activitats com tallers, concerts, jocs i la tradicional missa i processó a la Verge del Carme. 

El pregó el va fer Jesús Martínez, periodista i col·laborador dels mitjans de comunicació de La Marina, que recentment ha guanyat el Premi Rei d’Espanya de Cooperació Internacional i Acció Humanitària pel reportatge que mostrava el desnonament erroni a una veïna de 99 anys de l’Hospitalet de Llobregat. El discurs el va dedicar a les mares, fent menció a les de molts veïns coneguts del barri, i com no, a la seva, Carmen, que mirava emocionada al seu fill a un dels bancs de plaça Falset. A l’acte hi van assistir consellers i regidors de tots els partits polítics, també la nova regidora del districte, Raquel Gil, qui va dedicar unes paraules al barri. 

El dissabte, la tradicional musclada va ser tot un èxit, però la la cirereta del sarau la va posar el bingo musical a càrrec de La Fundició i Memòria Viva. A les paperetes no hi havia números, sinó fotografies antigues i els èxits que van marcar moltes generacions de veïns de Cases Barates, i que ara formen part de la memòria col·lectiva del barri. “És una manera de recordar l’autoorganització veïnal, els discos sol·licitats, el ball de fanalets, baixar les taules al carrer, compartir el menjar…”, explicaven des de l’organització. 

Diumenge va començar amb un concurs on cinc paelles es disputaven el primer lloc. El pòdium se l’emportava la de La Vinya, seguida de Los Churreros i la de la Quica, però també hi van participar “Las Amigas” i “la paella del Marc”. La paella de l’associació, malgrat que no va participar, va donar de menjar a molts veïns i veïnes. Els guanyadors es van emportar xecs amb premis de 50, 30 i 20 euros per als comerços que hi van col·laborar: el Perancho, el Tregurà, el Sarto, el Bazar Catalina, la farmàcia, Keras Buti, Comar i Isten. 

La festa va acabar amb la missa de la Verge del Carme, patrona dels mariners, pescadors i navegants. Sobre un bot i amb el nen Jesús, esperava a la capella per sortir a les set a passejar pel barri. Aquest any, la imatge ja va presenciar els primers edificis d’habitatges construïts al Prat Vermell, i alguns dels nous veïns miraven amb atenció des del seu balcó. Els de la Colònia Bausili l’acompanyaven, però amb la incertesa si aquest és l’últim any que viuen a la barriada. “Tant els nous veïns com els que portem aquí tota la vida, volem ser un mateix barri i compartir espais com les festes d’Eduard Aunós”, comentava la Rosa Cortés, de l’associació.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.