Sant Cristòfol es vesteix de Festa Major

NATÀLIA MORALES |

El barri de Sant Cristòfol ha rebut, entre els dies 29 de Juny i 7 de Juliol, la seva Festa Major. Amb un gran nombre d’activitats destinades a gent de totes les edats, Sant Cristòfol ha celebrat l’entrada de l’estiu molt animat.

Les festes van obrir-se amb un campionat de Futbol Sala, jugat pels veterans del barri, el dissabte 29. Entre concursos de pesca i balls a la nit, el primer dia de Festa Major va celebrar-se amb magnificència.

A la Plaça de l’Arboreda, la música i els concerts a l’aire lliure van ser els protagonistes. El dijous 4 de Juliol la plaça va rebre de bon grat a la Banda Municipal de Barcelona, la Rondalla de Sant Cristòfol i al grup d’Havaneres Els Taurons.

D’altre banda, l’endemà va estar dedicat al jovent del barri. Els més petits de la casa van poder riure i gaudir de la tarda de divendres amb l’actuació dels pallassos Los Pipos, al pati de l’Escola Ramon Casas, on, seguidament, els alumnes  de l’Associació de Ball Los Corales van actuar davant el públic. Desprès d’un sopar, l’Institut Domènech i Muntaner va acollir un ball popular amenitzat per la Show Beach Party, on els veïns de Sant Cristòfol van estar ballant gran part de la nit.

Dissabte va estar carregat d’activitats, des de campionats de Petanca, dòmino, actuacions de Country, exhibicions de Twirling i fins i tot una guerra d’Escuma. Cap de les persones que van assistir a les festes es va avorrir. Van actuar els Diables del Port, els gegants i els capgrossos van sortir a passejar, i el partit polític Convergència Democràtica de Catalunya va col·laborar amb la sardinada que es va organitzar a la Plaça José Sánchez Ríos.

Sant Cristòfol és el patró dels automobilistes, per això cada any les festes s’acomiaden amb la benedicció de cotxes al carrer Energia, amb la que col·labora la Parròquia del barri de Sant Cristòfol. Seguidament, per a tots que ho desitjaven, es va celebrar una Missa amb la participació de la Coral de Sant Cristòfol al pati de l’escola Ramon Casas. Al finalitzar la missa, l’escola de gaita i danses Toxos e Xestas van actuar davant dels assistents.

Un dels actes més emotius de les festes va ser l’homenatge a la gent gran del barri que va córrer a càrrec del grup Paris La Nuit a l’escola Ramon Casas. A més, el grup Folk Montjuic, va voler participar i homenatjar també als més grans amb un concert d’Havaneres i una degustació de rom cremat.

Al acabar el sopar popular final, i l’actuació de l’Orquestra Fenomenom al pati de l’Institut Domènech i Muntaner, la Festa Major de Sant Cristòfol va acomiadar-se, amb un espectacle aeri protagonitzat pels Diables del Port, fins a l’any que ve.