Reactivació econòmica, innovació i integració urbana amb la ciutat, objectiu del CZF

El Consorci ha presentat la seva memòria anual del 2019, un exercici de revisió de projectes amb una mirada cap al futur i la reactivació econòmica després de la crisis del coronavirus. Amb la iniciativa de la fira d’economia BNEW (Barcelona New Economy Week), que es durà a terme a l’octubre, el Consorci es vol posicionar com a motor de la reactivació econòmica de la ciutat de Barcelona. Com va afirmar la directora general del Consorci, Blanca Sorigué, “el BNEW és un format híbrid que servirà per impulsar la nova economia i per accelerar la innovació”.

Respecte del assoliments econòmics del 2019, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci explica que al juny de l’any passat Barcelona es va convertir en la Capital Mundial del comerç amb diversos esdeveniments com el Congrés Mundial de Zones Franques, el saló internacional de la Logística o el saló d’E-Comerce. “Venim d’aquest èxit i l’experiència ens dona impuls per afrontar aquets any tan difícil”.

I es que l’activitat del Consorci durant el 2019 va suposar la creació de  137 mil llocs de treball i una aportació de 9 mil milions d’euros al PIB d’Espanya. Això ha estat possible, en part, gràcies a dos projectes iniciats durant el darrer any que tenen com a objectiu accelerar la transformació digital de la industria.

Un és el 3D Factory Incubator, un espai on empreses de tot tipus han pogut desenvolupar els seus projectes d’impressió 3D, i que durant el confinament van fer gala de la seva capacitat d’adaptació en donar resposta ràpida a necessitats mèdiques durant la crisi del coronavirus amb la impressió de peces per a la construcció i implementació de respiradors.

L’altra projecte estratègic ha estat la construcció de l’Edifici D-Factory 4.0, que es preveu que a inaugurar a finals d’enguany, i que té la intenció de convertir-se en un espai de col·laboració i atracció del talent tecnològic. Un centre de desenvolupament de la industria 4.0 que es preveu que generarà uns 2 mil llocs de treball.

Durant la roda de premsa de presentació de la memòria també es va parlar del repte que suposa la marxa de Nissan de les instal·lacions, Navarro va assegurar que ja hi ha empreses interessades en ocupar l’espai que deixi lliure Nissan, “el que volem a més és que l’empresa que entri pugui acceptar una part de la plantilla de treballadors que deixa Nissan”.

També van parlar del Pla estratègic de construcció d’habitatges al barri de La Marina de Prat Vermell en col·laboració amb l’Ajuntament. Segueix el seu curs, tot i que, el coronavirus ha endarrerit tràmits i obres.

De cara al futur, el Consorci vol mantenir la seva aposta per la innovació, la sostenibilitat i la integració de la Zona Franca i el polígon a la ciutat, fent-lo més verd, més transitable i amb unes empreses que apostin per la cura del Medi Ambient.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.