Tanca el menjador social al Casal La Vinya

Les associacions reclamen que ara es prioritzi l’obertura de l’oficina de Serveis Socials a la Sala Pepita Casanelles.

Casal de barri La Vinya. Foto: Alejandro Flores

Yohany Limpias.

Prop d’un mes ha durat l’atenció del menjadors social que es va instal·lar al Casal de Barri La Vinya. El servei ha funcionat des del 28 d’abril fins al 23 de maig. S’hi repartien àpats diaris a persones vulnerables sense cap requisit previ. Amb la condició que les persones recollissin només un àpat ja que Serveis Socials atén les famílies d’una altra manera i aquest tipus de serveis extraordinaris estan pensats per a perfils específics, com les persones “d’extrema vulnerabilitat i que viuen soles”. El menjador atenia de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 del migdia i segons Kiko Rubio, responsable veïnal del Casal, els últims dies estaven entregant 220 àpats diaris, 100 dels quals a persones soles.

“El divendres (22 de maig) ens vam confirmar que es tancava perquè era un ajut puntual i l’entitat que els proveïa ja no podia mantenir-lo. Després va venir el Regidor i les Conselleres i els  vaig transmetre la preocupació del veïnat que es quedava sense el servei. Tot i saber que la gent el necessita, els representants del Districte van dir que havien gestionat dues entregues més del Banc d’Aliments per a compensar-ho i que en endavant havíem d’anar al carrer Tarragona, així que divendres van haver d’explicar a tothom que dissabte era l’últim dia d’entrega a La Vinya”.

El menjador social de la Vinya funcionava amb donacions de l’ONG Word Central Kitchen, del famós xef José Andrés, conegut pel seu suport alimentari solidari en països que han patit desastres naturals, que ara ja no pot mantenir tots els punt d’entrega oberts, segons ha informat l’Ajuntament a les entitats.

El responsable veïnal d’aquest Servei coincideix amb altres entitats com la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants en el malestar pel fet que en tancar-se aquest servei no es prioritzi immediatament l’obertura de l’oficina de Serveis Socials a la Sala Pepita Casanellas. Tot i que ha mantingut l’atenció telefònica,  reclamen que s’hi recuperi l’atenció presencial després de gairebé tres mesos tancada des del començament de la crisi sanitària.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.