Dinar de benvinguda als veïns del carrer l’Encuny

Dissabte 25 de gener s’ha donat la benvinguda als nous veïns dels blocs de protecció oficial del carrer l’Encuny número 7. Antics i nous veïns del bloc, així com dels nuclis urbans propers de Cases Barates i de Santiveri, han estat convidats a compartir paella, vi i música en un dinar popular organitzat pel districte Sants-Montjuïc.

El bloc ja es destinava al lloguer de protecció social, però l’entitat financera propietària el gestionava amb tanta deixadesa que gairebé la meitat dels habitatges romanien buits. Ara que l’Ajuntament l’hi acaba de comprar, ha ofert tots els pisos buits a persones en situació de risc i amb discapacitat per un lloguer social. El regidor del districte Sants-Montjuïc, Marc Serra, considera aquesta compra com una doble victòria: “Aquestes persones que fins ara no tenien una llar han pogut venir aquí a La Marina, i els veïns que ja hi vivien tenen la certesa que no se’ls apujarà el lloguer”.

A més del regidor del districte també han assistit a l’acte diversos consellers del districte com Georgina Lázaro, de Junts per Catalunya, Lourdes Vidrier i Pepe Pérez, d’ERC, Ancor Mesa i la a consellera de LaMarina, EstherPérez, d’En Comú Podem, així com l’acabada d’estrenar com a consellera del barri, Maribel Sánchez. A l’últim, la regidora d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín, ha destacat els canvis que es produiran a La Marina en l’àmbit d’habitatge. Tots ells han coincidit en assenyalar la importància tant d’aquest bloc de pisos com d’aquest acte de rebuda als nous estadants, per fer comunitat i fer barri.

La majoria dels veïns destaquen que el camí per aconseguir el pis no ha estat fàcil. Als que porten més anys, com el Fernando Garcia, els preocupa que hi hagi problemes de convivència amb els nouvinguts, i per això creuen que s’ha de començar a treballar amb la comunitat. Els veïns que han arribat fa poc, com la Bibian Vázquez que va mudar-se a l’abril després d’un desnonament, estan contents amb el nou edifici. “És un regal” afirma la Bibian i recorda “aconseguir un pis de protecció oficial no és impossible”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.