#NadalaContraLaRepressió

Els bons desitjos són fàcils d’expressar en aquestes dates, ara que tothom anem prou tovets i ens traiem el mode avió per fer possible l’intercanvi de llocs comuns.

Cal no oblidar que els bons desitjos ens els mereixen fins i tot ―i particularment― els que pensem diferent. Si no compartim els punts de vista, bones festes, i si els compartim també.

És el que passa amb el diàleg. Entre amics és fàcil i tan fluïd que ho celebrem amb una cervesa, però no caldria ni parlar-ne, perquè ens omple més el contacte físic. El diàleg realment necessari es produeix entre distants que es complementen per tirar endavant alguna cosa, com ara una vida en comú a un mateix lloc.

Un grup autoorganitzat de “Músics contra la repressió” han versionat les nadales ‘El noi de la mare’ i ‘Santa nit’ per a felicitar les festes als presos polítics durant l’emissió del programa especial de ràdio ‘Nadal a la presó’ que els hi arribarà als centres penitenciaris des de diverses ràdios municipals d’arreu de Catalunya.

Ja és Nadal i no us tenim a casa. Ja és Nadal, no us podem abraçar. Dies de lluita on junts fem història, dies de fam de tenir-vos aquí.

Ja és Nadal i us tenim ben presents. Ja és Nadal, no us deixem de pensar, i serà el dia de fer-se justícia, i serà el dia que el cel serà clar.

Rampatamplam…us volem tots a casa, Rampatamplam…seguirem ben alçats.

I serà el dia de fer-se justícia i de passar el Nadal tots plegats.

Aquesta nit us volem dir: ‘No esteu sols, som aquí’. Entonant la futura cançó de gent a presó tan radiant de raó, us volem de tot cor lliures a totes i a tots.

No hi ha moment que no us tinguem ben presents, no us oblidem.

No hi ha jutges que puguin fer callar les paraules, ni la voluntat de viure aquest Nadal amb qui vulgueu al costat.

https://www.facebook.com/NadalPreso/

Rubén Cruz

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.