Noi i noies de La Marina debatran sobre el seu entorn

Les escoles Ramon Casas, Can Clos, Enric Granados i SEAT traslladaran les classes cap al centre Cívic de La Bàscula el dies 30 de maig i 3 de juny. Els infants deixaran les taules i cadires habituals dels seus centres per a dur a terme els Debats Interescolars de La Marina: una activitat on els més petits parlaran de diferents temes d’actualitat social des de la seva perspectiva i interessos.

Aquesta activitat és la continuïtat de la celebrada l’any passat on els alumnes van debatre sobre els temes que les afectaven de manera més personal com el canvi de l’escola a l’institut o la seva percepció de les mancances del barri. L’objectiu del projecte, impulsat per l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) i que aquest any té el suport del Pla de Barris, sempre ha estat establir una interrelació entre les diferents escoles del espectre educatiu del barri i construir un projecte on els infants puguin ser escoltats per la resta de companys.

En aquesta nova edició, els temes a tractar s’han organitzat en quatre blocs i cada una de les escoles introduirà un, amb la intervenció de dos estudiants cada jornada.

Els temes seleccionats són, en primer lloc, el temps lliure i com els nois i noies l’inverteixen en els seus entorns així com la problemàtica del medi ambient, amb les accions que cadascú pot fer per estalviar recursos i les peticions que farien a empreses i governs. El segon bloc tractarà del feminisme a la vida quotidiana, les respostes que cal fer i finalment, es parlarà també del propi barri: els aspectes positius o negatius, com els parcs i la utilització de l’espai urbà i l’oferta de serveis culturals.

La Marina FM retransmetrà tota la jornada de debat des del dial de la 102.5 FM. Els podreu sentir a partir de les 10 i fins a les 12 del migdia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.