Especial Dia de la Dona: No et deixis portar per les aparences

Text: Alex Giménez

Els últims anys el dia de la dona està guanyant molta importància. Com més va més i més homes entenen les dificultats que han d’afrontar les dones cada diàriament.

L’escola ha de poder educar els nens amb valors d’igualtat entre homes i dones tots els dies de l’any. Tanmateix, l’escola Enric Granados aprofita el dia que celebrem la Dóna treballadora (o dona sense afegits, perquè els encarna tots a sobre) per organitzar un petit taller on la Lluïsa Montero explica els alumnes de cinquè i sisè de primària l’origen d’aquesta reivindicació… i les carones infantils mudaven per la sorpresa en assabentar-se que l’any 1911 més d’un centenar de dones va morir ofegades i cremades a l’incendi de la fàbrica on treballaven.

Fetes les presentacions, els alumnes han participat en una activitat anomenada “Troba les 7 diferències”. En aquesta ocasió, els nois i noies havien de descobrir i d’anotar les diferències i similituds entre dues noies d’ètnia gitana que formaven part del joc. El color dels seus cabells, la seva roba o la seva raça han sigut les troballes més comunes entre els nens.

A més, els nens havien d’endevinar la professió de cadascuna de les noies. Caixera, estudiant, mestra, expertes en xerrades han sigut algunes de les propostes dels alumnes. Però només una s’ha acostat a la realitat per la qual lluiten les dones: “Fa del mateix que els homes”, ha dit un nen.

I per acabar, les noies gitanes s’han presentat i tothom ha estat molt sorprès de saber que la Sara es prepara per ser jutgessa. De ben petita, ja volia ajudar a fer del món un lloc millor per viure-hi, i ara engresca la canalla amb el seu missatge:

“Tots podeu aconseguir el que us proposeu, l’èxit és 90% esforç i 10% talent”.

I també la Lidia, germana de la Sara, estudia segon curs del grau en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. Ella no sabia de petita què volia ser de gran, però amb el temps ha trobat que l’escriptura i l’ensenyança l’apassionen. El seu somni? Fer de professora de llengua i literatura a l’institut on va descobrir el gust pel coneixement i el valor d’esforçar-se per aconseguir-lo.

La Sara i la Lidia són només dos exemples dels valors que reivindiquen cada any les dones del món. Dones. Lluitadores. Models a seguir.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.