Dos nous vicepresidents faran control de les respostes de l’administració als veïns

Doncs continuem amb el tema de la participació ciutadana encetat a la Marina del mes passat. Aprofitem que el passat dia 11 d’abril es va celebrar el Consell de Barri. Aquesta vegada va ser a la casa de l’Agricultura, a la Marina del Prat Vermell. Hi ha molta diferència d’assistència amb quan es fa a la Sala Pepita Casanellas, on sempre hi ha molta més persones. Sembla que fa mandra arribar a l’extrem del barri més pròxim al mar. O potser el que passa és que és un espai nou, i costa d’habituar-se.

L’ajuntament defineix el Consell de Barri com l’òrgan de participació més proper que el veïnat té per poder informar-se i opinar sobre totes les qüestions que afecten la vida del seu barri.

En aquest últim consell, es va donar resposta a les reclamacions que s’havien fet en el consell anterior i també el dia que l’alcaldessa Ada Colau va venir al barri per compartir una estona amb els veïns. La Consellera Esther Pérez i el regidor Jaume Asens, van anar explicant el que ha fet l’Ajuntament des de llavors que afecta al nostre barri, com ara incloure la Marina al Pla de barris de la ciutat per desfer les desigualtats amb d’altres barris i sobre tot en el referent a la salut i als joves, intervenint en l’absentisme escolar i en l’augment de l’agressivitat. També s’ha inclòs en el pla de pobresa energètica. Mitjançant la Taula de Desnonaments, el nostre barri n’és un dels més afectats, s’han pogut ajornar tots.

DSC_0035-web

Una altra qüestió a la qual l’Ajuntament no pot donar explicació és perquè no s’han començat els treballs de la línia de metro que estaven previstos per al dia 15 d’aquest més. La Generalitat ha de donar les explicacions.   La taula de mobilitat, també està estudiant la modificació dels trajectes dels autobusos per poder tenir atesos tots el veïns, sobre tot els usuaris de la línia 13.

El passat dia 9 va acabar el termini per presentar les demandes dels veïns per al PAD. S’han recollit totes les propostes de tots, n’hi ha de tant diverses com fer una sortida al mar perquè el barri pugui recuperar la seva ànima marinera; passant per la sol·licitud d’espais per als joves, d’entre altres. També s’ha sol·licitat una escola de música i un taller-escola d’arts i oficis, cosa que trobem molt important.

DSC_0062
Abdó Florencio, veí del barri durant la seva intervenció.

En el Consell de Barri del passat 11 d’abril, van ser nomenats vicepresidents la nostre veïna Neus Borrell i el veí  Manuel Coronado. El procés que segueix passa per la proposta de les persones que fan les entitats del barri. La tasca que tenen aquestes persones és la de recollir les queixes dels veïns i fer el seguiment fins que arribi la solució al problema que presenten. Fan feina d’intermediaris perquè les propostes no quedin oblidades.

Neus Borrell, és nascuda al barri i ja fa temps que està compromesa amb el moviment veïnal; va començar a la Unió d’Entitats fa més de quinze anys i després ha continuat amb els artistes. És optimista amb l’evolució a nivell participatiu que està experimentant la Marina, però creu que encara falta més unitat entre els diferent barris que la composen.

Des de fa un parell de mesos, col·labora en aquesta revista a l’espai del Formiguer junt amb l’Elena Garcia.

Manel Coronado, viu al bari des de l’any 1987. Pertany a la Unió d’Entitats formant part de la comissió d’educació. També és a l’associació de veïns Eduardo Aunós. Porta molts anys vinculat als moviment veïnals.

Per ell, ser al Consell de Barri és important perquè des d’aquí es pot treballar per al futur de la Marina i aconseguir el desenvolupament cultural i econòmic del barri. Diu que des del consell  hem de treballar perquè sigui un barri d’oportunitats tant pe negoci com de treball per a la gent que hi vivim.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.