El 21 de març no és només l’inici de la primavera, també és el Dia Mundial de la Poesia i el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial. En un moment en què més que mai necessitem valors que ens ajudin a créixer com a societat, vuit centres educatius de la Marina han demostrat com l’art i la cultura poden ser eines poderoses per construir un món més just.
La Sala Pepita Casanellas ha acollit aquesta tercera trobada organitzada pel Centre Cívic La Cadena i la Casa del Rellotge, on cada escola ha aportat la seva veu a través de diverses disciplines: poesia, plàstica, curtmetratge, microrelat i cançó. Dividits en dos torns per qüestions d’espai, els alumnes han compartit les seves creacions i han reflexionat sobre la importància del respecte i la diversitat.
Des de l’escenari, cada escola ha presentat el seu treball, posant paraules i imatges a una realitat que encara avui cal combatre. El punt culminant de la trobada ha estat “SolRe Percussió”, una activitat de percussió col·lectiva en què cada infant ha rebut un instrument – tambors, violes i altres percussions – per interpretar junts una peça musical. Un gest simbòlic per entendre que, malgrat les nostres diferències, el ritme de la convivència l’hem de marcar entre tots, escoltant-nos i respectant-nos.
La sessió ha conclòs amb la lectura de poesies per part de Joel i Núria, representants de la Casa del Rellotge i La Cadena, que han tancat aquesta jornada plena d’expressió artística i compromís. Tot i la pluja, que va obligar a traslladar l’activitat final dins la Sala Pepita Casanellas, l’energia i l’esperit de la trobada no es van aturar.
Estudiants de les escoles Seat, Bàrkeno, Ramón Casas, Enric Granados, Polvorí, Can Clos, Alfageme i Garbiñé van participar d’una jornada per recordar que la diversitat ens enriqueix i que l’educació és la clau per sembrar valors que fan de la nostra comunitat un lloc millor.