Una cooperativa d’habitatges construirà al Prat Vermell

Es construirà un edifici on els habitants podran viure des de 50 a 100 anys a un preu inferior al del mercat, però sense ser-ne propietaris

Les cooperatives signant la cessió per iniciar els seus projectes. Font: Pàgina de l'Ajuntament de Barcelona

La cooperativa Llar Jove ja ha signat la cessió per iniciar en les pròximes setmanes la construcció d’un cohabitatge al carrer d’Ulldecona, 26-28, amb els seus futurs habitants que seran residents del barri. Tot i que encara no se sap quina serà la dimensió de l’edifici, està previst que disposi d’habitacions d’una, dues i tres persones.

Un cohabitatge és una modalitat d’accés a l’habitatge que permet que una comunitat de persones puguin viure en un edifici per un termini de temps ampli (de 50 a 100 anys) a un preu inferior al del mercat, però sense ser propietaris o arrendadors d’aquest. Els habitants podran disposar sempre de la llar, però la propietat pertanyerà a la cooperativa corresponent i el sòl mai deixarà de ser públic, per tant, no es podrà especular amb ell. Amb els cohabitatges es vol promoure la vida en comunitat, l’ús compartit d’infraestructures bàsiques i la corresponsabilitat dels usuaris en la gestió.

No només la Marina disposarà d’aquest tipus d’habitatge, sinó que en trobarem també als districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Nous Barris. Els solars es van adjudicar a partir d’un concurs públic que l’Ajuntament va treure el passat mes d’octubre, on van participar diverses cooperatives.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.