El Polvorí, recuperar un espai de trobada veïnal a Montjuïc

El veïnat durant una de les trobades impulsades per l'Associació.

El carrer Segura de Montjuïc, a l’antic Polvorí —que temps enrere va tenir usos militars— acull des de fa anys la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes del Polvorí. Ara, en aquest entorn privilegiat amb vistes espectaculars, l’Associació vol revitalitzar l’espai i convertir-lo en un punt de trobada de referència per al barri.

“Quan van desaparèixer les activitats infantils de la plaça Llorca, vam proposar a algunes de les persones que les dinamitzaven que en donessin continuïtat al nostre espai. Els va semblar una gran oportunitat”, expliquen Nati Bordonau, Eva María Garcia, Carmen Fernández i Alba Costa, de l’Associació.

Cada quinze dies s’organitzen trobades que, de moment, estan tenint molt bona acollida. Destaquen especialment una paella popular, on “cadascú aportava algun ingredient i va ser molt satisfactori”, recorden. L’ambient, asseguren, és molt agradable, amb la participació de veïns i veïnes que es retroben, així com de persones que viuen al passeig de la Zona Franca o que passegen habitualment per Montjuïc.

A més dels jocs i tallers infantils, també es programen activitats per a adults, amb l’objectiu de fomentar trobades familiars. La cooperativa ofereix servei de bar amb begudes i pica-pica, i els beneficis es destinen tant al finançament dels tallers com al sosteniment del projecte. Les dones de l’Associació, tot i la seva vida familiar i professional intensa, hi col·laboren activament i es mostren molt il·lusionades.

La trobada del 4 de maig, amb motiu del Dia de la Mare, va incloure un taller de ioga per a mares, activitats per entretenir la canalla, una passejada per la muntanya per descobrir flors i plantes, i un taller de macetes. A la tarda, es van vendre begudes i pica-pica per recaptar fons i seguir donant vida al projecte. “La gent està contenta amb les activitats. Ens retrobem amb veïns i veïnes que feia temps que no vèiem”, asseguren. I que duri!

Trobada veïnal al Polvorí

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.