L’Assemblea General de l’AMCL es torna a reunir per fer balanç de l’any

Entre els aspectes més destacats es troben la varietat en l'oferta radiofònica, el bon funcionament de la redacció i el projecte Ràdio a les Escoles

Yaiza Sánchez

Amb l’objectiu de fomentar la comunicació, l’esperit comunitari, l’institucionalitat i la transparència de l’entitat, una vintena dels membres de l’Associació de Mitjans de Comunicació Locals (AMCL) es van reunir un any més a l’Espai Veïnal Química. L’acte, que va celebrar-se el passat 9 d’abril, pretenia fer un balanç de la situació de l’any 2021 – en concret, de la memòria i l’informe econòmic –, així com abordar diversos aspectes de la temporada.

Un cop repartides les carpetes amb l’ordre del dia i la memòria als assistents, la presidenta de l’AMCL i directora del mitjà, Yohany L. Ayala, ha estat l’encarregada d’explicar-la breument i d’exposar els resultats obtinguts. Entre les novetats, ha destacat la col·laboració amb els CAPs Magòria-La Bordeta i Dr. Carles Ribas, i el bon funcionament de la redacció del mitjà.

Relacionat amb el balanç, la subdirectora de lamarina.cat, Andrea Bello, ha puntualitzat l’augment en vuit pàgines del diari, fet que ha estat possible gràcies “a les coordinacions consolidades amb l’equip”. Pel que la a la web, sosté que requereix més atenció, ja que la versió en paper centra una gran inversió de temps i esforç. No obstant això, ha posat de manifest la voluntat d’augmentar les publicacions diàries al portal web – fins a una mitjana diària d’una o dues– i de fomentar les xarxes socials, on el mitjà ja compta amb uns seguidors consolidats.

Bello ha finalitzat el discurs esmentant l’èxit que ha tingut el projecte Ràdio a les Escoles, amb una valoració positiva del professorat i l’alumnat. Cal recordar que la iniciativa, finançada pel Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, apropa a la mainada del barri el món de la ràdio. A més de preparar els seus programes, els graven a les instal·lacions de l’emissora i els emeten posteriorment en l’antena de La Marina FM. Tenint en compte l’èxit que ha suposat enguany, s’augura una llarga vida al projecte.

“Han servit també per incentivar l’ús de la llengua catalana mitjançant el programa Ràdio”, ha recordat l’actual responsable del taller a secundària i expresident de l’entitat, Joan Barutel. Aquest aspecte, juntament amb la incorporació de noves escoles de la Marina, són els punts a millorar.

Després d’incidir en l’aspecte econòmic i en el funcionament de l’àmbit escrit del diari, el subdirector de La Marina FM, Jordi Pérez, ha analitzat les millores i novetats de la temporada 2022. Per una banda, ha remarcat la varietat en l’oferta temàtica dels programes gràcies a la integració de nou espais. D’aquesta manera, la ràdio esdevé un còctel que barreja l’essència del barri amb programes històrics, la diversió dels programes d’entreteniment i tota l’actualitat de la Marina mitjançant els informatius. Sumant-hi les millores tecnològiques i d’imatge, és fàcil adonar-se que l’equip de ràdio, integrat per prop de 40 persones, travessa el seu millor moment.

Els assistents de l’assemblea han comentat, entre somriures còmplices, que el millor del mitjà és el bon ambient i la convivència entre els participants i els membres de l’entitat. Així i tot, hi ha encara nous reptes a assolir que es manifesten durant el torn de preguntes. A grans trets, fan referència a aconseguir un finançament estable i l’enfocament que se li dona a l’entitat.

Abans d’incidir en el futur de l’aspecte econòmic, el responsable dels comptes i tresorer del mitjà, Vicente Masip, ha contextualitzat la previsió econòmica, on destaca el balanç força equilibrat entre els ingressos i les despeses. Membres com en Javier Artiga han advocat per trobar una inversió per part d’algunes empreses; d’aquesta manera, més enllà d’intentar fer el projecte rendible econòmicament, també es milloraria la qualitat del producte i l’àmbit de cobertura. Una altra proposta, realitzada per l’Encarni Aranda, és col·laborar amb Sant Joan de Déu.

D’altra banda, al final de l’assemblea ha entrat a debat la relació i la priorització d’aliances estratègiques de l’entitat a fi de rendibilitzar el temps i els poc recursos de què es disposen. Juan Antonio Reyes, l’altre màxim responsable de l’entitat, advocava per explorar altres fórmules legals, com per exemple una Fundació, que sumin aliats i coadjuvin en la dura tasca de cercar finançament.

Així, igualment s’ha decidit revisar la relació de l’entitat amb la Federació Local d’entitats.

Per tant, l’assemblea esdevé un any més un punt clau per crear la cultura de participació, transversalitat i transparència entre els membres de l’equip i la base de socis i sòcies de l’entitat. Però, a més, ha assentat la base sobre la qual es treballarà en la temporada vinent. Tot i que es dibuixin nous reptes a l’horitzó, que tenen la voluntat de millorar la qualitat dels serveis, l’essència de l’objectiu es manté intacta: continuar sent un mitjà de referència, integrador i comunitari per a la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.