Aquesta nit és el millor moment per gaudir d’Eta Aquàrids, la pluja de meteors més important de la primavera que es podrà veure fins el 20 de maig.
Durant la seva òrbita al voltant del Sol, la Terra travessa zones per on han passat abans cossos celestes. En el cas, el nostre planeta coincideix en un punt on s’havia situat el cometa Halley, un gran cos celeste que va visitar la terra per darrer cop l’any 1986 i que no ho tornarà a fer fins el 2061. Encara que ara s’ubica més enllà d’Urà, el seu rastre, en forma de pols a l’espai, el creua l’òrbita terrestre dos cops l’any: al maig, anomenada Eta Aquàrids, i a l’octubre, coneguda amb el nom d’Oriònides. Halley desprèn petites partícules metàl·liques que traspassen l’atmosfera, es desintegren i es converteixen en els estels fugaços que veiem.
Tot i que serà visible a tot el planeta, la constel·lació d’Aquari no s’eleva gaire per sobre de l’horitzó en l’hemisferi nord i, per això, es veuran relativament pocs meteors. Sortir de les zones il·luminades o esperar fins a la matinada són dues condicions importants per gaudir del fenomen.