Editorial del mes d’abril

Votar sempre és la millor opció 

Actualment, la majoria gaudim plenament les bondats del sistema democràtic en quant a llibertats. No és un sistema perfecte com bé es qüestiona des de diversos àmbits, però cap altra època va ser millor. Al passat – diem “passat” però d’això tan sols fa 44 anys – moltes persones van lluitar per tal d’aconseguir drets i llibertats. Sembla que tornem enrere, a ombres que crèiem superades. Per això és important que exercim el nostre dret a vot, fixem bé la nostra postura política i continuem lluitant pels nostres drets. Podem votar, protestar, mobilitzar-nos, fets que en altres països encara avui no són possibles. Perquè és normal que hi hagi molts interessos en joc, les eleccions són una oportunitat per deixar constància dels nostres i del nostre parer sobre moltíssims temes. No votar també és una posició, i tant, però sempre menys efectiva.

Ser actius a la nostra comunitat educativa

Nelson Mandela deia que “L’educació és l’arma més poderosa que podem utilitzar per canviar el món” Segur que tots hi estem d’acord, però què fem o què podem fer per contribuir-hi? La Marina encara és un dels barris on el nivell d’estudis és inferior a la mitjana de la ciutat i la taxa d’abandonament escolar també és alta. L’educació potencia el coneixement dels nostres fills i també les seves capacitats i oportunitats. Va molt més enllà d’aprendre a fer multiplicacions o a escriure sense faltes d’ortografia. El trobem en qualsevol “gràcies” o “tingui vostè un bon dia”. L’educació “fa” a les persones. D’aquesta idea, que tothom pot contribuir a l’educació, va sorgir el projecte “ràdio a les escoles”. Perquè entenem la comunitat educativa en la seva dimensió real: mestres, pares i mares, estudiants, sí, però també veïns, amigues, entitats i tot l’entorn del nostre barri. A l’Associació de Mitjans de Comunicació Local creiem que l’educació no és feina exclusiva de les escoles, sinó de tots i totes. I que hem de ser actius perquè cap nen es quedi enrere.

COMPARTEIX
Article anteriorLa mirada crítica d’abril
Article següentAnem a Barcelona
Mitjans de comunicació dels barris de la Marina. Segueix-nos a La Marina FM (102.5), el diari La Marina, La Marina Digital, La Marina APP i a les xarxes socials.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.