Anem a Barcelona

Redacció: Xavier Sanz 

“Avui anem a Barcelona”. Aquesta és una expressió que els nostres vells feien servir quan sortien dels barris de la Zona Franca i marxaven al centre de la ciutat a fer alguna gestió o encàrrec. Amb els anys aquesta frase ha perdut el sentit que tenia, amb la millora de les comunicacions, l’obertura de la ciutat als barris i l’increment de la mobilitat general dels veïns i veïnes.

No obstant, fa unes setmanes La Marina recollia un estudi de l’ajuntament on s’indica que tan sols 1 de cada 3 veïns treballa als barris que continuen tenint una important funció de dormitori amb poca capacitat de retenir la població treballadora. La gent continua “anant a Barcelona o la seva Àrea Metropolitana” a treballar, tot plegat malgrat la enorme quantitat d’infraestructures econòmiques que ens envolten; Fira, Mercabarna, Zona Franca, etc…

Les polítiques socials i les vinculades a la promoció econòmica també haurien de procurar un retorn als barris; els que sovint són víctimes dels costos de tenir ubicats a prop de les zones residencials determinats serveis de ciutat. Treballar a prop de casa, al barri o el seu entorn també és qualitat de vida i estalvi de temps, diners i reducció de la contaminació que provoca la mobilitat.

Això ja ho tenien clar a la SEAT els anys 60, per aquest motiu van construir un barri pels seus treballadors a prop de la fàbrica.

COMPARTEIX
Article anteriorEditorial del mes d’abril
Article següentEl calidoscopi del mes d’abril
Mitjans de comunicació dels barris de la Marina. Segueix-nos a La Marina FM (102.5), el diari La Marina, La Marina Digital, La Marina APP i a les xarxes socials.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.