Llista cívica

Pel Rubén Cruz

Avui 1O al Passeig de Lluís Companys.

Vet aquí els companys de l’ANC, tossudament alçats, que ens descriu admirat el periodista Vicent Partal al seu editorial:

En aquell espai –segons que vaig veure passejant-hi– hi havia l’avantguarda independentista. Hi havia molts d’aquells que han estat i són darrere de cada conferència, de cada acte, de cada mobilització, al llarg de tots aquests anys, en molts dels nostres pobles i ciutats. Gent amb la pell adobada després de fer tots els papers de l’auca durant una dècada i que per això mateix ni defalleix ni defallirà. Gent que va fabricar, veí a veí, la Via Catalana, cridant-los porta a porta. Gent que va organitzar, i vendre tiquet a tiquet, autobusos per baixar a Barcelona o per anar a Madrid, a Brussel·les, a Estrasburg i on fos. Gent que va ser cada dia al peu del canó i va donar tota mena de suport, no solament diners –que també– als presos, sense pensar mai si eren d’aquest partit o d’aquell altre. Hi havia els qui van enganxar les pancartes que érem el 52% després de les eleccions. I els qui repinten els murals tacats i tornen a alçar les estelades cada volta que algú les agredeix. I, cinc anys després, supose que devia haver-hi molts dels qui van fer córrer les urnes –per casualitat vaig saludar la persona més important, l’única imprescindible de l’operació urnes, discreta com sempre, esquivant qualsevol protagonisme, sorpresa perquè ara ens diguen que hi ha mares del Primer d’Octubre, que potinegen i grapegen l’èxit de tots per engreixar el seu partit.

I la gent parlava. No callava. Ni assentia. Simplement, no volia tornar a cedir el protagonisme, com ara fa cinc anys. I discutien entre si amb tota la naturalitat del món. I arribaven a acords o es respectaven mútuament si no els trobaven. 

Vicent Partal, Acomiadat el dol, una nova etapa del procés d’independència pren forma a l’Arc de Triomf, a Vilaweb, 01.10.2022

Per saber-ne més, posa’t en contacte amb Sants-Montjuïc per la Independència, la secció territorial de l’Assemblea Nacional de Catalunya.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.