Amors de barra

Pel Rubén Cruz

Avui dilluns, a quarts de deu del matí, he pres aquestes dues vistes del barri.

A la primera, un senyal ¿informatiu? tirat per terra, possiblement empès per un impuls de ràbia, però ¿per què el senyal? Per què la ràbia? Qui?

Del Polvorí avall? Amunt cap al Polvorí!

Posem-ho en context. El servei de pujada cap al Polvorí és deficient: ni ascensor ni escales mecàniques han funcionat quan se’ls necessitava, durant massa temps.

Mentre el senyal feia veure que servia, unes instruccions ben intencionades ens volien de peu dret rebent consells d’ús sense abús, que després passa el que passa, abans d’iniciar viatge cap amunt.

Segona vista: el senyal tirat al peu de l’escalada, una persona valenta que hi puja a l’esquerra, i una terra sense rastre de vida vegetal a la dreta.

Un triangle no gaire virtuós: un costat valent, i dos d’aviciats

Però, és clar, ningú se’l mirava i ningú l’ha trobat a faltar.

És normal que ella pugi sola, gairebé arriscant la integritat física sense instruccions d’ús! Què hi farem!

Sembla una metàfora dels temps que vivim i dels que vindran: la tecnologia ens impedeix coses quan no ens les permet, com la gespa no pren sense aigua abundant. El futur? Hem arrencat les mal anomenades males herbes malgrat tenir un paper a l’ecosistema, perquè no fan bonic. Però volem jardins i plantes i instal·lacions maques i útils sense gastar aigua ni diners en mantenir-los… perquè no els tenim.

Potser no cal que ens informin de com fer anar l’escala mecànica, ni entre quines hores ¿la trobarem? funcionant. Cal només que el servei de manteniment s’asseguri que funciona.

Perquè una vegada salta la guspira de l’enamorament, cal mantenir viu el joc de la seducció perquè l’interès no decaigui. Just el que no acostuma a passar amb alguns amors de barra que després de la foguerada inaugural no tenen continuïtat… fins a la propera cita… electoral.

Us deixo ballant amb ella, la que balla sola.

Te has llevado sólo lo que yo quería
me has dejado bailando bajo la luz del día
sólo ha sido la historia que se acaba
cuando sale el sol, y así es mejor.

(639) Ella Baila Sola – Amores De Barra [Official Music Video] – YouTube

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.